Fire tiltalte funnet skyldig i voldtekt i India

Fire in­dis­ke menn som har stått til­talt for vold­tekt og drap på en 23 år gam­mel in­disk kvin­ne i New Delhi i fjor, er fun­net skyl­dig.

Både ak­to­ra­tet og for­sva­rer­ne opp­lys­te jour­na­lis­ter om ret­tens kjen­nel­se. Alle de til­tal­te hadde er­klært seg «ikke skyl­dig» i til­ta­len. En av de dømte har al­le­re­de anket kjen­nel­sen, opp­ly­ser for­sva­re­ren hans til AFP.

Retts­for­hand­lin­ge­ne om straf­fen be­gyn­ner først ons­dag, og de fire ri­si­ke­rer døds­straff ved hen­ging.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Saken vakte vold­som opp­sikt umid­del­bart etter at den ble kjent i de­sem­ber i fjor og ut­løs­te om­fat­ten­de pro­tes­ter og de­mon­stra­sjo­ner i ho­ved­sta­den og andre stor­byer.

Kvin­nen og en mann­lig venn ble lok­ket på en buss av fem menn og en ung­dom, sa ak­to­ra­tet i retts­sa­ken. Kvin­nen ble vold­tatt gjen­tat­te gan­ger, og både hun og hen­nes venn ble slått og mis­hand­let på det gro­ves­te før de ble kas­tet av bus­sen. Kvin­nen døde to uker etter på et syke­hus i Sin­ga­po­re.

En av de fem men­ne­ne be­gikk selv­mord i feng­se­let tid­li­ge­re i år, mens ten­årin­gen ble dømt til tre års ung­doms­feng­sel i au­gust. (©NTB)