Fire drept i terrorangrep i Tel Aviv

Minst fire mennesker ble skutt og drept i Tel Aviv i Israel onsdag kveld. De palestinske gjerningsmennene åpnet ild i sentrum av byen, og politiet kaller angrepet terrorisme.

Flere av de skadde fikk behandling ved åstedet, som ligger ved markedet Sarona i sentrum av byen.

Angrepet ble utført av to palestinere fra en landsby utenfor Hebron på Vestbredden, ifølge israelsk politi. Mennene skal tilhøre samme familie.

– Den ene terroristen ble pågrepet, og den andre ble skutt og såret, sier Chico Edri, politisjef i Tel Aviv.

Øyenvitner forteller at gjerningsmennene først ble overmannet da de gikk tom for ammunisjon. TV-opptak fra stedet viser en politimann som skyter mot en av angriperne mens folk i nærheten skriker i panikk.

Forsvarsdepartementet

Angrepet skjedde i et område med barer og restauranter, i nærheten av en politistasjon,forsvarsdepartementet oghærens hovedkvarter i Tel Aviv. En rekke personer ble såret, og flere av dem ble fraktet til sykehus. Sent onsdag kveld opplyste politiet at fire av ofrene var døde.

En talsperson for politiet sier gjerningsmennene åpnet ild på to forskjellige steder i nærheten av Sarona-markedet.

– Kledd ut

Minst én av angriperne var utkledd som en ultraortodoks jøde med svarte klær og hatt, ifølge en israelsk TV-kanal.

Øyenvitnet Meital Sassi forteller til TV-kanalen at hun og familien var ute og feiret bursdagen til sønnen hennes da hun hørte skudd.

– Vi løpte lynfort med babyen og barnevognen. Jeg ropte til folk som ikke skjønte hva som skjedde, at de måtte løpe.

Selv sier Sassi at hun umiddelbart forsto at et terrorangrep var i gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I løpet av de siste åtte månedene har en lang rekke palestinere angrepet israelere på Vestbredden og i Israel. Over 200 palestinere og over 30 israelere har mistet livet i forbindelse med angrep og sammenstøt.