Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu har gitt beskjed om at den første kristne kirken i republikken Tyrkia skal bygges i Istanbul, ifølge statlige medier. Foto: Umit Bektas / Reuters / NTB scanpix

Får oppføre kirkebygg i Istanbull

Tyrkia har gitt grønt lys til byggingen av det første kirkebygget i landets moderne historie. Kirken skal stå i Istanbul, opplyser landets statsminister.

Den syriske kristne kirken skal bygges på en statseid tomt i bydelen Yesilkoy, kunngjorde Ahmet Davutoglu i et møte med religiøse ledere i Istanbul fredag kveld, ifølge det statskontrollerte nyhetsbyrået Anadolu.

Siden den moderne tyrkiske republikken ble grunnlagt i 1923 har myndighetene kun tillatt renovering av eksisterende kirker i Tyrkia.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er bare rundt 100.000 kristne i Tyrkia, som har en overveldende muslimsk befolkning på rundt 80 millioner.

Kristne og andre religiøse minoriteter får lov til å praktisere religionen sin, med visse begrensninger: Den ortodokse kirke kan for eksempel ikke utdanne prester, mens utenlandske predikanter har problemer med å få arbeidstillatelse.

Et annet eksempel på manglende religionsfrihet finner man hos den islamske Allevi-sekten, som har kjempet for å få samme anerkjennelse for sine bønnehus, kalt cemevi, som moskeer.

Les også
Libanon innfører visumkrav for syrere
Les også
Politisk korrekt?
Les også
Et mer ambisiøst Tyrkia
Les også
Ønsker islamsk lederrolleIslam i Tyrkia
Les også
Frykter IS kan ekspandere i Midtøsten