Syriske flyktninger i flyktningleiren al-Zaatari i Libanon. Nå vil libanesiske myndigheter innføre visumkrav for å stanse strømmen av syrere. Foto: Reuters / NTB scanpix

Libanon innfører visumkrav for syrere

Libanon innfører visumkrav for syrere i et forsøk på å stanse den enorme strømmen av flyktninger fra nabolandet, opplyser libanesiske myndigheter.

Visumkravet trer i kraft førstkommende mandag, ifølge dokumenter som er langt ut på nettsiden til sikkerhetsmyndighetene.

Over 1 million syrere har flyktet fra Syria til Libanon for å unnslippe borgerkrigen, som snart har pågått i fire år.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er første gang at syrere må ha visum for å komme inn i Libanon. Innbyggerne i de to landene har i mange tiår kunnet bevege seg fritt fram og tilbake over grensen.

Men i oktober sa den libanesiske sosialministeren Rashid Derbas at landet ikke lenger offisielt kunne ta imot flere flyktninger fra Syria. De ville imidlertid bli gjort unntak av «humanitære grunner».

En talsmann for FNs flyktningkontor UNHCR sier de fortsatt studerer de nye visumkravene og derfor ikke kan kommentere saken ennå.

Flere hjelpe- og bistandsorganisasjoner som jobber med syriske flyktninger, har imidlertid i lengre tid advart om at Libanon, som kun har 4 millioner innbyggere, har blitt oversvømt av flyktninger. Det skaper krevende og utfordrende situasjonen både for libaneserne og for flyktningene, heter det.

Les også
Forfølgelse i islams navn
Les også
Et mer ambisiøst Tyrkia
Les også
Flyktningskip uten mannskap berget utenfor Italia
Les også
Rekordmange søkte og fikk asyl i Sverige i fjor