KONTANTSTØTTE: Nesten 7 prosent færre mottok kontantstøtte i juni i år sammenlignet med samme tid i fjor. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

Færre enn noen gang mottok kontantstøtte i juni

Litt flere enn 20.000 personer mottok kontantstøtte i utgangen av juni i år. Det er det laveste antall mottakere denne måneden siden ytelsen det ble innført.

I juni i år var det 1.505 færre som mottok kontantstøtte enn samme tid i fjor, noe som er en nedgang på 6,9 prosent, opplyser Nav.

– Nedgangen er litt større enn det den har vært de siste årene, og både andelen og antallet mottakere er det laveste i juni siden kontantstøtten ble innført i 1998, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Nedgangen skyldes blant annet at det de siste årene har blitt født færre barn, og at det er færre som har krav på kontantstøtte, sier han.

Hvor mange som mottar kontantstøtte, har store sesongvariasjoner. Juni er den måneden der andelen og antallet er høyeste. Det skyldes at mange barn fyller ett år i løpet av perioden januar til juni, men ikke får barnehageplass før i august. Mens de venter på barnehageplass, kan foreldrene få utbetalt kontantstøtte. Vanligvis blir andel og antall halvert i september.