Fabian Stang har snudd om sexkjøpsloven

Oslo-ord­fø­rer Fa­bi­an Stang (H) var mot­stan­der av å inn­føre sex­kjøps­lo­ven. Nå ad­va­rer han mot kon­se­kven­se­ne ved å fjer­ne den, slik hans eget parti og et bor­ger­lig fler­tall på Stor­tin­get øns­ker.

Stang sier til Klasse­kam­pen at han fryk­ter mer pro­sti­tu­sjon om sex­kjøp­lo­ven, som ble inn­ført i 2009, fjer­nes.

- Selv om jeg var mot­stan­der av et for­bud, så betyr ikke det nød­ven­dig­vis at det er opp­lagt at for­bu­det bør opp­he­ves når det først er inn­ført. Om vi opp­he­ver for­bu­det nå kan det opp­fat­tes som et sig­nal om at det er greit å kjøpe sex. Det tror jeg ikke det er noen som øns­ker, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

2. ja­nu­ar pre­sen­ter­te Klasse­kam­pen en un­der­sø­kel­se som viste at 65 pro­sent av be­folk­nin­gen vil be­hol­de sex­kjøps­lo­ven i sin nå­væ­ren­de form. Men både Høyre, re­gje­rings­part­ner­ne i Frp og de bor­ger­li­ge støtte­spil­ler­ne i Venst­re øns­ker å opp­he­ve loven.

Sam­men kan disse par­ti­ene danne et fler­tall for en ny po­li­tikk, og re­gje­rin­gen har gitt sel­ska­pet Vista Ana­ly­se AS opp­dra­get med å legge fram en eva­lu­e­ring av loven til som­mer­en.

Like før jul ad­var­te også by­råds­le­der Stian Ber­ger Rø­s­land (H) mot en slik po­li­tikk. I Dag­bla­det tok han til orde for å forby både kjøp og salg av sex, og han ar­gu­men­ter­te med at en opp­he­vel­se av sex­kjøps­lo­ven vil føre til fri­slipp av pro­sti­tu­sjon i ho­ved­sta­den.

Fa­bi­an Stang sier nå at han har for­stå­el­se for ut­spil­let fra by­råds­le­de­ren.

- Jeg for­står et­hvert for­slag som har som mål å re­du­se­re pro­sti­tu­sjon, selv om jeg ikke er så naiv at jeg tror at vi kan fjer­ne det helt

(©NTB)

Les også
KrF vil slåss for å beholde forbud mot sexkjøp
Les også
Seks av ti støtter sexkjøp-forbudet
Les også
Venstre vil presse regjeringen på sexkjøpsloven