Oslo 20051123. Prostituerte jenter ved festningsområdet i Kongensgate i Oslo. Foto: Heiko Junge / SCANPIX .

Seks av ti støtter sexkjøp-forbudet

Mens to av ti er imot for­bu­det, viser en spørre­un­der­sø­kel­se som Sen­tio har ut­ført på opp­drag fra Klasse­kam­pen.

Iføl­ge un­der­sø­kel­sen sva­rer 65 pro­sent at de støt­ter for­bu­det mot kjøp av sex.

20 pro­sent sier de er mot­stan­de­re av for­bu­det.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ser man på parti­pre­fe­ran­ser, viser det seg at 53 pro­sent av Frem­skritts­par­ti­ets vel­ge­re vil be­hol­de da­gens for­bud mot sex­kjøp.

56 pro­sent av Høy­re-vel­ger­ne støt­ter for­bu­det.

62 pro­sent av Venst­res vel­ge­re vil be­hol­de for­bu­det, skri­ver Klasse­kam­pen.

Sam­ti­dig slår re­gje­rings­er­klæ­rin­gen og sam­ar­beids­er­klæ­rin­gen mel­lom de fire bor­ger­li­ge par­ti­ene fast at sex­kjøp­lo­ven skal eva­lu­eres.

Det er kjent at Høyre, Frp og Venst­re vil gjøre det lov­lig å kjøpe sex. Re­gje­rin­gens størs­te parti, Høyre, be­grun­ner øns­ket om å opp­he­ve for­bu­det mot kjøp av sex på denne måten:

- Vi har vært imot loven hele veien, av hen­syn til de pro­sti­tu­er­te selv. Un­der­sø­kel­ser viser at pro­sti­tu­sjo­nen har truk­ket seg inn i bak­rom­me­ne og for­tel­ler om en bru­ta­li­se­ring av mil­jø­et. Denne me­nings­må­lin­gen un­der­stre­ker at det er behov for mer in­for­ma­sjon om hva dette drei­er seg om, sier Høy­res jus­tis­po­li­tis­ke tal­s­per­son An­ders B. Werp.

Ar­bei­der­par­ti­et var i sin tid med på å inn­føre for­bu­det mot sex­kjøp. Blant Aps vel­ge­re sva­rer 74 pro­sent at det fort­satt skal være for­budt å kjøpe sex.

Blant So­sia­lis­tisk Venstre­par­tis vel­ge­re sva­rer 73 pro­sent det samme.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Flest mot­stan­de­re mot sex­kjøp er det i re­gje­rin­gens støtte­par­ti Kris­te­lig Folke­par­ti, der 81 pro­sent mener da­gens for­bud må opp­rett­hol­des.

Det er fem år siden det ble for­budt å kjøpe sex i Norge, men det er ikke for­budt å selge sex.

(©NTB)

Les også
Venstre vil presse regjeringen på sexkjøpsloven
Les også
Sexsalget flyttet til området rundt Stortinget