- Et terrorangrep kan skje hvor som helst

- Og det kan dreie seg om en kom­bi­na­sjon av flere for­skjel­li­ge an­grep, sier den ame­ri­kans­ke po­li­ti­ke­ren Peter T. King om trus­sel­si­tua­sjo­nen.

USA stenger også flere ambassader i Afrika

King er en re­pub­li­kansk po­li­ti­ker i USA og sit­ter i etter­ret­nings­ko­mi­te­en i Re­pre­sen­tan­te­nes hus. Med­lem­me­ne av ko­mi­te­en har til­gang til gra­dert in­for­ma­sjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ame­ri­kansk etter­ret­ning skal ha pluk­ket opp en be­ty­de­lig strøm av trus­ler som an­gi­ve­lig min­ner om den man så før 11. sep­tem­ber-an­gre­pe­ne.

- Man går ut fra at det mest sann­syn­lig vil skje i Midt­østen, sier King i et in­ter­vju med TV-ka­na­len ABC.

Stenger Midtøsten-ambassader etter terrortrussel

- Men det er ingen ga­ran­ti­er, det kan skje i USA, det kan dreie seg om flere for­skjel­li­ge an­grep, sier King.

Iføl­ge New York Times er det enig­het blant re­pre­sen­tan­ter for myn­dig­he­te­ne om at trus­se­len ser ut til å stam­me fra Jemen.

Med­lem­mer av Kon­gres­sen i Wash­ing­ton er blitt in­for­mert om trus­le­ne. Al-Qa­i­da-fol­ke­ne er på plass, sier de­mo­kra­ten Dutch Rup­pers­ber­ger, som også sit­ter i etter­ret­nings­ko­mi­te­en.

- Vi vet dette fordi vi har fått in­for­ma­sjon om at folk på høyt nivå fra al-Qa­i­da på Den ara­bis­ke halv­øy snak­ker om et stør­re an­grep, sier han i et in­ter­vju med ABC.

En ikke navn­gitt ame­ri­kansk tje­neste­mann sier til den ame­ri­kans­ke TV-ka­na­len at de fryk­ter selv­mords­ak­sjo­ner.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
USA stenger flere ambassader i Afrika
Les også
USA stenger Midtøsten-ambassader etter terrortrussel