USA stenger Midtøsten-ambassader etter terrortrussel

Am­bas­sa­de­ne i Egypt, Libya, Ku­wait og Irak er blant dem som hol­der stengt.

USA sten­ger flere am­bas­sa­der i Midt­østen søn­dag på grunn en mulig ter­ror­trus­sel.

Am­bas­sa­de­ne i Egypt, Libya, Ku­wait og Irak er blant dem som hol­der stengt, iføl­ge CNN. En kilde sier til TV-ka­na­len at trus­se­len er «tro­ver­dig og al­vor­lig».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

NBC News mel­der at det er snakk om en trus­sel knyt­tet til ter­ror­nett­ver­ket al-Qa­i­da, og både am­bas­sa­der og kon­su­la­ter i en rekke mus­lims­ke land sten­ger. Det er snakk om i alt 14 uten­riks­sta­sjo­ner, iføl­ge CBS News.

Uten­riks­de­par­te­men­tet i Wash­ing­ton gikk tors­dag ikke ut med de­tal­jer om hva trus­le­ne in­ne­bæ­rer. Am­bas­sa­de­ne sten­ges søn­dag, som er førs­te van­li­ge ar­beids­dag i om­rå­det.

- Uten­riks­de­par­te­men­tet har in­stru­ert en­kel­te ame­ri­kans­ke am­bas­sa­der og kon­su­la­ter om å holde stengt søn­dag, sier tals­kvin­ne Marie Harf.

- Sik­ker­hets­hen­syn gjør at vi tar dette fore­byg­gen­de til­ta­ket, leg­ger hun til.

Am­bas­sa­de­ne kan komme til å bli stengt i flere dager.

11. sep­tem­ber er det ett år siden det ame­ri­kans­ke kon­su­la­tet i li­bys­ke Beng­hazi ble an­gre­pet. USAs am­bas­sa­dør Chris Ste­vens og tre andre ame­ri­kans­ke di­plo­ma­ter ble drept i an­gre­pet, som den al-Qa­i­da-til­knyt­te­de grup­pen Ansar al-Sha­ria an­gi­ve­lig sto bak.

Dette an­gre­pet ut­løs­te po­li­tisk strid i USA. Re­pub­li­kans­ke po­li­ti­ke­re mente det ble gitt et feil­ak­tig bilde av an­gre­pet etter at det først ble knyt­tet til en de­mon­stra­sjon mot en islam­fiendt­lig video.

Les også
Livni: Forhandlinger kan skape allianse mot trusler
Les også
USA kan overvåke antatt sikre datanettverk
Les også
USA stasjonerer soldater i Jordan