MIRAKEL: – Vi visste at vi trengte et mirakel for å bli valgt tre ganger på rad i Norge. Det mirakelet har vi altså ikke fått, sier Solberg. Foto: Heiko Junge / NTB

Solberg: – Vi visste at vi trengte et mirakel

Statsminister Erna Solberg (H) sier hun er utrolig stolt over hva partiet har fått til som regjeringsparti i sin tale til partiets valgvake.

Det ble med åtte år for Erna Solberg som statsminister. I den perioden har Høyre regjert med de tre andre partiene på borgerlig side.

I talen på Høyres valgvake sa Solberg at hun er utrolig stolt over hva partiet har fått til i åtte år som regjeringsparti. Solberg la fram en skryteliste.

– Vi er fornøyd, men vi har ikke gjort det alene. Jeg vil benytte anledningen til å takke for samarbeidet med Frp, Venstre og KrF. Vi fire har funnet fram til gode løsninger, sier Solberg.

– Sånn som resultatet ser ut nå, er det velgernes ønske at et annet politisk flertall skal styre Norge, sier Solberg.

NEDERLAG: Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg erkjente valgnederlaget mandag kveld. Foto: Heiko Junge / NTB

Solbergs første regjering besto av Høyre og Fremskrittspartiet fra 2013 til 2018, før regjeringen ble utvidet med Venstre i 2018 og Kristelig Folkeparti i 2019.

I 2020 gikk Fremskrittspartiet ut av regjeringen, mens Høyre, Venstre og KrF fortsatte som et trekløver.

Meningsmålingene har i lang tid vist at en retur til regjeringskontorene så vanskelig ut.

– Vi visste at vi trengte et mirakel for å bli valgt tre ganger på rad i Norge. Det mirakelet har vi altså ikke fått, sier Solberg.