EBOLA: Tildekkede helsearbeidere fører båren med en av Spanias første ebola-smittede, pen Miguel Pajares som har jobbet i Vest-Afrika, inn på et sykehus i Madrid. Pajares døde etter få dager. Foto: Reuters / Ignacio Gil-ABC / NTB Scanpix

Ektemannen til spansk ebolapasient i karantene

Ektemannen til sykepleieren som er smittet av ebolaviruset i Spania, er selv satt i karantene, opplyser spanske myndigheter tirsdag.

Myndighetene forsøker nå å kartlegge hvem den ebolasmittede kvinnen har vært i kontakt med og overvåker 30 personer, deriblant ektemannen og en rekke kolleger.

Les også: Behandlet ebola-syke prester i Spania - så reiste hun på ferie på ukjent sted, før hun selv ble syk - av ebola

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den 44 år gamle sykepleieren ble lagt i isolat etter å ha testet positivt på viruset. Tilstanden hennes beskrives som stabil.

Hun er den første som har blitt smittet av ebola utenfor Afrika.

Det spanske smittetilfellet ble kjent mandag, samme dag som det ble kjent at en norsk kvinne er smittet av viruset i Sierra Leone.

EU krever forklaring

EU ber Spania om en forklaring på hvordan en sykepleier som behandlet ebolarammede i Madrid, selv kunne bli smittet av det dødelige viruset.

EU-kommisjonen sendte mandag et brev til den spanske helseministeren for å få klarhet i hvordan dette kunne skje på tross av alle forholdsreglene som ble tatt, ifølge en talsmann for unionen.

Sykepleieren er den første som har blitt smittet av det fryktede viruset utenfor Afrika.

Hun jobber ved sykehuset La Paz-Carlos III i Madrid og var med og pleiet to spanske prester som ble behandlet på sykehuset etter å ha blitt smittet av ebolaviruset i Vest-Afrika. Begge prestene døde få dager etter at de ble innlagt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Solberg sendte hilsen til ebolasmittet
Les også
Kommuner med flyplass må ha egen smittevaktFakta om ebola
Les også
Statsministeren trygg på norsk ebola-beredskapFakta om ebola i Norge
Les også
Spansk sykepleier smittet med ebola i MadridFakta om ebola
Les også
Professor: – Dette har vi øvd påFakta om ebola