Hesten Kaktus, som var hesten jentene var på tur med da ulykken skjedde. Bak er bilen med partene i rettssaken da retten var på befaring på åstedet under rettssaken mot mannen som er tiltalt for å ha kjørt på Tiril Alette Huser Bølge og Sara Christiane Holmedahl Sandsmark på Bjørkelangen januar 2014. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Ekspert mener Bjørkelangen-sjåfør hadde god tid

Den første sakkyndige som undersøkte Bjørkelangen-ulykken i januar i fjor, konkluderer med at den tiltalte sjåføren (48) hadde hatt tid til å stanse bilen før han traff hestevogna med de to jentene.

Sivilingeniør Erik Aanerud ble kjent inhabil og mistet rollen som rettsoppnevnt sakkyndig etter den tragiske dødsulykken hvor Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) og Tiril Alette Huser Bølge (11) ble påkjørt fire kilometer fra Bjørkelangen 11. januar i fjor.

Som privat sakkyndig fikk han derimot legge fram sin rapport om ulykken i Nedre Romerike tingrett onsdag. Med en grundig rapport la han til grunn at den tiltalte 48-åringen både hadde hatt tid til å se den møtende bilen, stanse eller foreta en unnamanøver ut av veien på høyre side.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Dette ville kunne medført noen skade på bilen, men mest sannsynlig ikke personskade. Det var ikke mulig med unnamanøver mot venstre på grunn av den møtende bilen, sa Aanerud.

Ettersom den tiltalte sjåføren av varebilen sier han ikke husker noe fra ulykken, har jentenes familier ikke fått noe svar på hvordan og hvorfor ulykken skjedde. Derfor er det stor interesse knyttet til ekspertenes analyser av ulykken. (©NTB)

Les også
Far kritiserte Bjørkelangen-forsvarer
Les også
– Bjørkelangen-sjåføren sa han hadde forsøkt å kjøre forbi
Les også
Vitne mener Bjørkelangen-sjåføren ikke så jentene
Les også
Nektet straffskyld etter Bjørkelangen-ulykken
Les også
Tiltalt for uaktsomt drap på Bjørkelangen-jenter