Forsvarer Gunhild Lærum mener hun ikke har opptrådt klanderverdig. Foto: Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Far kritiserte Bjørkelangen-forsvarer

Faren til en av jentene som omkom i ulykken på Bjørkelangen i fjor, kom med kraftig kritikk mot den tiltalte 48-åringens forsvarer, advokat Gunhild Lærum, da han forklarte seg under rettssakens tredje dag tirsdag.

Lærum måtte tåle hard kritikk under Jostein Sandsmarks forklaring, skriver Romerikes Blad.

– Like etter at Lærum ble forsvarer, fikk kona mi en venneforespørsel på Facebook fra Lærum. Og en niese ble spurt om hvordan jeg og kona opplevde ulykken. Jeg opplever også at Lærum i et politiavhør misbrukte vår utstrakte hånd, sa Sandsmark da han forklarte seg tirsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Forberedt på harde utfall

– Vi hørte at mannen var langt nede og hadde et sterkt ønske om å møte oss. Vi ville si noe beroligende gjennom pressen. Slikt har ingen juridisk betydning, men Lærum brukte dette i et politiavhør.

– Jeg reagerer også på at Lærum først et døgn før rettssaken snakket om at saken er vond for oss, sa Jostein Sandsmark, som også sa at de ikke hadde hørt noe fra den tiltalte sjåføren.

– Vi har ikke engang fått kondolanse, sa Sandsmark.

Advokat Gunhild Lærum sier til Romerikes Blad at hun var forberedt på at Sandsmark kunne komme med harde utfall.

– Når man har det vanskelig og er i dyp sorg, trenger man noen å være sinte på. Man må få ut frustrasjon og sinne, og vi har ulike roller, sier Lærum.

Hun legger til at hun ikke kan se at hun har opptrådt klanderverdig.

Dom 11. mai

En 48-årig mann er tiltalt for uaktsomt drap på Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) og Tiril Alette Huser Bølge (11), som begge mistet livet etter at de ble påkjørt mens de kjørte hest og vogn langs riksvei 229, fire kilometer fra Bjørkelangen 11. januar i fjor.

Den tiltalte sier han har totalt hukommelsestap etter ulykken. Han nektet straffskyld da rettssaken startet i Nedre Romerike tingrett fredag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dom i saken faller mandag 11. mai.

Les også
– Bjørkelangen-sjåføren sa han hadde forsøkt å kjøre forbi
Les også
Vitne mener Bjørkelangen-sjåføren ikke så jentene
Les også
Nektet straffskyld etter Bjørkelangen-ulykken
Les også
Tiltalt for uaktsomt drap på Bjørkelangen-jenter