Den ebolasmittede norske kvinnen som blir behandlet på Ullevål sykehus i Oslo, sier behandlingen hun får er den best mulige. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ebolasmittet kvinne takknemlig for behandlingen

Den norske helsearbeideren som ble smittet av ebolaviruset i Sierra Leone i Vest-Afrika, sier hun er takknemlig for behandlingen hun får ved Ullevål sykehus.

– Som pasient ved Oslo universitetssykehus får jeg den best mulige behandling. Det er jeg takknemlig for, sier kvinnen til VG i en kommentar som er videreformidlet fra hennes arbeidsgiver Leger Uten Grenser.

Da feltarbeideren, som VG omtaler som en ung kvinne, ble fløyet fra Sierra Leone til Norge tirsdag, var Leger Uten Grenser klare på at de ønsker at kvinnen skal få være anonym. Overfor avisen sier hun at det er noe hun fortsatt ønsker.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– For meg og min familie er pasientbehandlingen det viktigste. Jeg ber derfor om at anonymiteten opprettholdes, og at jeg og min familie får fred og ro, sier hun.

Les også: Vest-Afrika betaler en skyhøy pris for ebolaepidemien

Generalsekretær Anne-Cecilie Kaltenborn i Leger Uten Grenser sier mediepresset er stort, og at det å måtte forholde seg til henvendelser fra mediene vil være en tilleggsbelastning for kvinnens familie som allerede er i en vanskelig situasjon.

– Å utsette henne eller familien for uønsket oppmerksomhet er ikke måten å takke henne for innsatsen på, sier Kaltenborn.

Les også
Vest-Afrika betaler skyhøyt for ebolaepidemien
Les også
Ebolasmittet norsk kvinne får ikke ZMapp
Les også
Kommuner med flyplass må ha egen smittevaktFakta om ebola
Les også
Statsministeren trygg på norsk ebola-beredskapFakta om ebola i Norge
Les også
– Ebola kan spre seg til EuropaFakta om ebola