Leger uten grenser jobber på et Ebola-senter i Guinea. Bildet ble tatt i april. Foto: AFP / SEYLLOU / NTB Scanpix

– Ebola-utbrudd ute av kontroll

Ebola-utbruddet som siden februar har krevd over 300 menneskeliv i Vest-Afrika, er ute av kontroll, mener Leger Uten Grenser.

– Det er reel fare for at utbruddet sprer seg videre til andre områder, sier Bart Janssens, direktør for hjelpeorganisasjonens feltoperasjoner.

Siden utbruddet i februar har 337 mennesker dødd av ebolaviruset i Guinea, Liberia og Sierra Leone, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Leger Uten Grenser sier det trengs «massive ressurser» fra regjeringer og internasjonale hjelpeorganisasjoner for å håndtere utbruddet, og organisasjonen etterlyser flere leger i de berørte områdene.

Guinea er fortsatt hardest rammet med 264 ebola-relaterte dødsfall, ifølge WHO. Både i Sierra Leone og i Liberia har imidlertid antallet døde skutt i været den siste tiden, med henholdsvis 49 og 24 dødsfall knyttet til ebola-utbruddet.

Det finnes ingen vaksine eller effektiv behandling for ebolaviruset, som kan forårsake influensalignende smerter og indre og ytre blødninger, forårsaket av nyre- eller leversvikt.

Viruset kommer fra kontakt med blod eller kroppsvæsker fra ville dyr og har svært høy dødelighet. (©NTB)

Les også
Tolv døde av ebola i Sierra Leone
Les også
Frykt for ebola-epidemi i Vest-Afrika