SYKEHUS: Ebola-smittede fraktes til dette sykehuset i Macenta i Guinea. Minst 63 mennesker er døde av ebola-viruset, som nå har spredd seg fra landsbygda inn til hovedstaden Conakry. Foto: REUTERS/Stringer/NTB Scanpix

Frykt for ebola-epidemi i Vest-Afrika

Frykten øker for en omfattende ebola-epidemi i Vest-Afrika etter at smitten er påvist i Guineas hovedstad Conakry, en storby med to millioner mennesker.

- Dette be­kref­ter det vi alle fryk­ter. Etter at fire brød­re er satt i iso­lat, fryk­ter vi at epi­de­mi­en kan es­ka­le­re kraf­tig, sier kom­mu­ni­ka­sjons­sjef Jørn Jo­han­sen i Plan til NTB etter et kort besøk i Cona­kry.

Han sier det er noe helt annet når syk­dom­men er på­vist i stor­byen Cona­kry med sine om­fat­ten­de slum­om­rå­der der folk lever tett på hver­and­re, enn i mer spredt be­byg­de lands­by­strøk der syk­dom­men først duk­ket opp.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Det enes­te vi kan gjøre nå, er å sørge for om­fat­ten­de in­for­ma­sjon, i sam­ar­beid med myn­dig­he­te­ne, via SMS, radio, fjern­syn og helse­per­so­nell om hvor­dan folk må for­hol­de seg, sier han.

(©NTB)