- Drapstiltalen er fullstendig galskap

Jos­hua Frenchs ad­vo­kat Hans Ma­ri­us Gros­vold frem­hol­der den en­ty­di­ge Kripos-rap­por­ten som kon­klu­der­te med at det ikke lå noe kri­mi­nelt bak Mo­lands døds­fall.

Advokaten kal­ler draps­til­ta­len mot French full­sten­dig gal­skap.

Iføl­ge VG prø­ver UD al­le­re­de tirs­dag å få til et møte med kon­go­le­sis­ke myn­dig­he­ter. En spe­sial­ut­sen­ding kom fram til Kins­ha­sa man­dag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ad­vo­kat Hans Ma­ri­us Gros­vold sier til NTB at både norsk og bri­tisk UD er på banen, og det er iføl­ge ham av­talt et sam­ar­beid. Uten­riks­mi­nis­ter Børge Bren­de og den bri­tis­ke uten­riks­mi­nis­te­ren Wil­liam Hague sam­ta­ler om saken.

- Kripos­rap­por­ten er en­ty­dig. Draps­til­ta­len fra kon­go­le­sis­ke myn­dig­he­ter er rett ut sagt full­sten­dig gal­skap. Det er helt nød­ven­dig at man tar tak i dette po­li­tisk nå, og det er av­gjø­ren­de at vi får løst saken før man kom­mer så langt som til straffe­sak, ut­ta­ler Gros­vold.

Der­som draps­til­ta­len opp­rett­hol­des, skal straffe­sa­ken føres for en lokal mi­li­tær dom­stol i Ng­om­be.

- Vi er engste­li­ge for hvor­dan French vil takle pro­ses­sen, og ut­sik­te­ne til flere år i feng­sel. Han har vært nek­tet lege­til­syn de siste da­ge­ne. Han har sym­pto­mer som til­si­er at han umid­del­bart må un­der­sø­kes av lege og få rett be­hand­ling, for­tel­ler Gros­vold.

Tjost­olv Mo­land ble fun­net død på cella si i den kon­go­le­sis­ke ho­ved­sta­den Kins­ha­sa 18. au­gust.

- Kon­go­le­sis­ke myn­dig­he­ter in­vi­ter­te Kripos til å bistå med ob­duk­sjon og etter­forsk­ning, og de kom fram til en fel­les kon­klu­sjon om at det ikke lå noe kri­mi­nelt bak døds­fal­let til Mo­land, sier press­evakt Svein Michel­sen i UD til NTB.

Les også
UD: - Uforståelig med tiltale mot French
Les også
French tiltalt for å ha drept Tjostolv Moland
Les også
Tror Børge Brende kan få Joshua French hjem