Drapssiktet politimann slippes fra varetekt

Po­liti­man­nen som er sik­tet for drap i Bre­vik i Tele­mark, blir slup­pet fri fra va­re­tekt. Men po­li­ti­et sier sik­tel­sen mot 40-årin­gen ikke er svek­ket.

Den fire uker lange fengs­lin­gen av po­liti­man­nen går ut fre­dag, og po­li­ti­et vil ikke be om at den blir for­len­get. De tror ikke han ut­gjør noen fare, ver­ken for etter­forsk­nin­gen eller for sam­fun­net.

- Vi mener det ikke er fare for be­vis­for­spil­lel­se nå. Det gjen­står noen avhør, men ikke som han kan på­vir­ke. Alle som står ham nær, er av­hørt grun­dig. Vi har også kon­troll på alt av bevis, som mo­bil­te­le­fo­ner og data­ma­ski­ner, sier po­liti­ad­vo­kat Lise Dal­haug i Vest­fold po­liti­dis­trikt til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fort­satt sik­tet

Den 40 år gamle po­liti­mann fra Tele­mark er sik­tet for å ha drept Linn Made­len Bråt­hen (33) ved å dytte eller kaste henne fra Bre­viks­brua natt til 3. au­gust.

- Det er vik­tig å po­eng­te­re at sik­tel­sen mot man­nen ikke er svek­ket, leg­ger Dal­haug til.

Etter­fors­ker­ne har gjen­nom­ført nær­me­re 100 vitne­av­hør i saken. Blant andre er per­soner som var i om­rå­det og folk som kjen­te de to, av­hørt.

- Det er nok mel­lom fire og åtte uker til vi er fer­di­ge med etter­forsk­nin­gen og klare til å ta ut til­ta­le. Vi ven­ter blant annet på den en­de­li­ge ob­duk­sjons­rap­por­ten og på re­sul­ta­te­ne av tek­nis­ke un­der­sø­kel­ser fra Kripos, sier po­liti­ad­vo­ka­ten.

Tror sik­tel­sen fra­fal­les

- Hvis noen skal hol­des i va­re­tekt, må det være fare for be­vis­for­spil­lel­se eller mis­tan­ken må være sær­de­les sterk. Det er den ikke i denne saken, sier po­liti­man­nens for­sva­rer, Arne Lie, til NTB.

For­sva­re­ren tror sik­tel­sen blir fra­falt når po­li­ti­et er fer­dig med sin etter­forsk­ning.

- Vi for­ven­ter at den blir fra­falt, men har for­stå­el­se for at po­li­ti­et vil av­ven­te kon­klu­sjo­nen av etter­forsk­nin­gen, for­tel­ler Lie.

Po­liti­man­nen, som var en venn av Bråt­hen, ble først på­gre­pet for å ha av­gitt falsk for­kla­ring i saken. 15. au­gust ble sik­tel­sen ut­vi­det til å gjel­de for­sett­lig drap. Han ble va­re­tekts­fengs­let dagen etter. (©NTB)

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Spesialenheten etterforsker Telemark-politiet
Les også
Politimann siktet for forsettlig drap