Politiadvokat Lise Dalhaug i Vestfold politidistrikt i forbindelse med saken der en politimann er siktet for forsettlig drap. (Foto: Peder Gjersøe / NTB scanpix)

Politimann siktet for forsettlig drap

Po­li­ti­et har skjer­pet sik­tel­sen mot po­liti­man­nen som var sik­tet for falsk for­kla­ring til for­sett­lig drap.

- Vi mener han har drept henne ved å kaste henne eller dytte henne fra Bre­viks­brua mel­lom klok­ken 3.40 og 4, sier po­liti­ad­vo­kat Lise Dal­haug i Vest­fold po­liti­dis­trikt.

Po­liti­man­nen er sik­tet for å ha drept den 33 år gamle kvin­nen som ble fun­net død i sjøen ved Sand­øya uten­for Bre­vik i Tele­mark 3. au­gust.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Det betyr at vi ikke fes­ter lit til den nye for­kla­rin­gen han ga ons­dag der han for­klar­te at han hadde vært vitne til et selv­drap og ikke meld­te fra til po­li­ti fordi han fikk pa­nikk, for­kla­rer Dal­haug.

Hun sier po­li­ti­et ikke vet sik­kert hva som skjed­de og at de også vil etter­fors­ke om det kan være andre for­kla­rin­ger på hvor­dan kvin­nen hav­net i sjøen.

Flere avhør

Po­liti­ad­vo­ka­ten sier flere vitne­ut­ta­lel­ser styr­ker sik­tel­sen mot man­nen, men hun vil ikke gå inn på hva disse vit­ne­ne har sagt.

- Vi skal av­høre flere vit­ner, og vi øns­ker ikke at de skal bli på­vir­ket av andre vit­ners for­kla­ring, sier Dal­haug, som fort­satt etter­ly­ser flere vit­ner til hva som skjed­de den nat­ten.

Hun sier det er for tid­lig å si noe om mo­ti­vet i saken. Hun vil hel­ler ikke svare på spørs­mål om hva man­nen har for­klart om den natt­li­ge spa­ser­tu­ren og om hvor­for kvin­nen ble med po­liti­man­nen til brua.

- Det øns­ker jeg ikke å kom­men­te­re på det nå­væ­ren­de tids­punkt.

Fengs­ling fre­dag

Po­liti­man­nen, som er an­satt i Tele­mark po­liti­dis­trikt, ble på­gre­pet tirs­dag. Han er sus­pen­dert og var først sik­tet for falsk for­kla­ring. Dal­haug sier man­nen vil bli frem­stilt for va­re­tekts­fengs­ling fre­dag.

- Dette gjør vi på grunn av faren for be­vis­for­spil­lel­se. Vi vil be om at fengs­lings­mø­tet går for luk­ke­de dører og at bare slut­nin­gen i kjen­nel­sen of­fent­lig­gjø­res, for­kla­rer po­liti­ad­vo­ka­ten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I løpet av tors­dag eller fre­dag vil kvin­nens på­rø­ren­de få opp­nevnt bi­stands­ad­vo­kat. (©NTB