Dramatisk situasjon for norskdrevet barnehjem på Filippinene

Nord­man­nen Er­lend Jo­hann­e­sen var søn­dag kveld i kon­takt med or­ga­ni­sa­sjo­nen Street­light i Norge. Han for­tel­ler om en svært al­vor­lig si­tua­sjon for det norsk­drev­ne barne­hjem­met i Ta­clo­ban.

Nord­man­nen dri­ver barne­hjem­met Street­light i den fi­lip­pins­ke havne­byen Ta­clo­ban, som er hardt ram­met etter at ty­fo­nen her­jet natt til fre­dag.

Via en of­fent­lig PC som de fi­lip­pins­ke myn­dig­he­te­ne har satt opp til ty­fonof­re­ne har han vært i kon­takt med or­ga­ni­sa­sjo­nen i Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Er­lend for­tel­ler at si­tua­sjo­nen er kri­tisk, og at de fo­ku­se­rer på prak­tis­ke gjøre­mål med hen­sikt å huse barna de nær­mes­te da­ge­ne. Bu­tik­ker, kjøpe­sent­re og mange hus blir ranet hver dag, og han for­tel­ler om en de­spe­ra­sjon hvor folk blir drept på grunn av nød­ra­sjo­ner. Det lig­ger døde men­nes­ker over­alt og hele tiden skyl­les det døde krop­per på land, opp­ly­ser Sidsel Bjørn­seth i Street­light Norge.

Erlends far reiser ned
Er­lend Jo­hann­e­sen vil prøve å få eva­ku­ert barna og de fri­vil­li­ge, som fore­lø­pig opp­hol­der seg i en park like ved res­te­ne av det øde­lag­te barne­hjem­met

- Barna opp­hol­der seg i par­ken hvor barne­hjem­met står. Kun to veg­ger er igjen av byg­get, de for­sø­ker å rydde unna søp­pel, glasskår og re­pa­re­re taket for å kunne opp­hol­de seg der, opp­ly­ser Bjørn­seth i en presse­mel­ding.

Ty­fo­nen har øde­lagt in­fra­struk­tur og kom­mu­ni­ka­sjons­mu­lig­he­ter over et svært stort om­rå­de, og faren til Jo­hann­e­sen, Leif John­ny Jo­hann­e­sen, rei­ser se­ne­re man­dag ned til Fi­lip­pi­ne­ne og Ta­clo­ban med en sa­tel­litte­le­fon, skri­ver Trøn­der-Avi­sa.

Les også
«Mirakeljente» født mens tyfonen herjet
Les også
Israel med medisinsk hjelp til Filippinene