Det blir likevel fellesmøter i Vennesla

Betingelsen er at forkynnere og medhjelpere ikke åpner for likekjønnede ekteskap.

- Det betyr at de som skal drive sjelesorg og forkynne, må stå for ekteskapet i klassisk forstand. Ellers er selvsagt alle velkommen, sier leder i Fellesmøtekomiteen, pastor i Vennesla frikirke, Arvid Hunemo til Fædrelandsvennen.

Harde ord

På forhånd hadde Filadelfia-pastorGunnar Jeppestøl sagt i Dagen at Den norske kirke ikke tar bibelen på alvor. Han sa blant annet følgende:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– At kirken har brutt med en 2000 år gammel lære og tradisjon fører til konsekvenser for det felleskirkelige samarbeidet. Videre sa hovedpastoren iFiladelfia Vennesla:

– Flere år med godt samarbeid mellom den lokale kirken og frimenighetene kan nærme seg slutten i Vennesla.

Nå har altså partene kommet frem til et kompromiss slik at fellesmøtene likevel kan fortsette.

LES:Trekker seg fra fellesgudstjeneste

Kompromiss

Leder i Vennesla menighetsråd, Randi Sofie Hagen, sier hun er glad det blir fellesmøter, og hun står bak kompromisset som er valgt, selv om det utfordrer de i kirken som åpner for likekjønnede ekteskap. Hun sier følgende til Fædrelandsvennen:

– Vi hadde ønsket enda enklere formuleringer, om at fellesmøtene kan foregå med basis i Jesus som frelser. Andre ønsket å dra det hele mye lenger i konservativ retning. Da ble vi enige om et kompromiss, og det ble bra.

LES:Konservatisme i sin beste og verste form

Venneslakirken OKS er ikke med i fellesmøtene i Vennesla. På møtet torsdag deltok folk fraDen norske kirke, Vennesla frikirke, Filadelfia Vennesla, Grovane Bedehus,.Norkirken, Vikeland bedehus og Kvarstein bedehus.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vedtok felles uttalelse

Venneslas kristne forsamlinger er blitt enige om følgende for fellesmøtearbeidet:

Det er et viktig anliggende å synliggjøre kristen enhet og forkynne evangeliet.Det er enighet om å ha en klassisk forståelse av ekteskap som forutsetning når det inviteres forkynnere og medhjelpere

Neste fellesmøter blir i Vennesla frikirke i mars med Elin Fagerbakke (pastor i Salem Kristiansand) som taler,melder Fædrelandsvennen.