For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 måned - 1 krone Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

Fortsett 👉

Strandaskinke lages på Stranda på Sunnmøre. Men i det siste har ikke alt kjøttet kommet derfra.

Derfor står Finland som opprinnelsesland på norsk spekeskinke

Stranda-skinke kan «bare lages på Stranda» står det på pakningen. Likevel kommer ikke alt kjøttet fra sunnmørskommunen.

Publisert Sist oppdatert

På nettstedene til matbutikkene Oda og Meny står det at Stranda renskåret spekeskinke har Finland som opprinnelsesland.

Stranda-skinke lages på Stranda på Sunnmøre, og er eid av Grilstad som har hovedkontor i Trondheim.

– Dessverre har det nå blitt sånn i en periode at det ikke er mulig å oppdrive nok skinkeråvare i Norge, sier Ragnar Johansen, marketing- og innovasjonsdirektør i Grilstad, til Dagen.

Powered by Labrador CMS