Minst 129 mennesker har så langt mistet livet i terrorangrepene fredag kveld, den 13.november. Her ser man en kvinne som protesterer i USA, utenfor det franske konsulat i San Francisco. Foto: AFP PHOTO/JOSH EDELSON

Den første gjerningsmannen er identifisert

Omar Ismail Mostefai (29) er den første av gjerningsmennene i fredagens terrorangrep i Paris som er identifisert, opplyser fransk politi.

Mostefai ble identifisert ved hjelp av en avrevet fingertupp som ble funnet i det raserte konsertlokalet Bataclan. 29-åringen var en av tre angripere som sprengte seg selv etter å ha drept 89 personer på åstedet for det blodigste av fredagens angrep.

Han ble født 21. november 1985 i Paris-forstaden Courcouronnes. Rullebladet hans før fredagens angrep viser åtte dommer for småkriminalitet i årene 2004 til 2010. Ingen av forholdene endte med fengselsstraff.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Statsadvokat François Molins sier Mostefai i 2010 ble oppfattet som et prioritert mål med tanke på radikalisering, men at mannen «aldri hadde vært implisert i noen etterforskning eller knyttet til terror». Ifølge kilder i politiet undersøkes det nå om Mostefai reiste til Syria i fjor.

Les også
Knesset i rødt, hvitt og blått
Les også
– Tre team med terrorister
Les også
En krigserklæring
Les også
Paris-terror øker presset for en Syria-løsning
Les også
Valls: Frankrike fortsetter angrepene mot IS i Syria