«Debatt-ekspert» for Arbeiderpartiet

Retorikk-ekspert Jens Elmelund Kjeldsen ble spurt av Aftenposten om å kåre en vinner i debattene mellom Jens Stoltenberg og Siv Jensen på onsdag. At han valgte Stoltenberg er kanskje ikke så rart?

Kjeldsen driver nemlig et eget firma som er engasjert av nettopp Arbeiderpartiet, for å utvikle en strategi for å slå Frp.

? Jeg skulle ha fortalt at jeg har gitt råd til Arbeiderpartiet, men jeg tenkte ikke noe særlig over det, sier en noe beskjemmet Elmelund Kjeldsen til Aftenposten.

Til daglig er Jens Elmelund Kjeldsen førsteamanuensis ved Institutt for informasjon og medievitenskap ved Universitetet i Bergen. På si driver han sitt eget firma «Kjeldsen Kommunikasjon», som senest mandag ga råd til Ap om hvordan partiet bør takle Siv Jensen i TV-debatter.

Via Fremskrittspartiet, som hadde fått et feilsendt eksemplar i hende, kan Aftenposten fredag avsløre hvilke råd Kjeldsen ga Arbeiderpartiet.

Dokumentet som skal hjelpe Arbeiderpartiet «i kampen mot Frp», er på 25 sider og inneholder blant annet følgende råd: Ta en sak av gangen, snakk til Frp-velgeren i et språk han forstår, vær konkret, appeller til følelsene og ikke framstå som belærende og arrogant.

©NTB