FLYTTET HJEM: Alice Tegle har vært journalist i Korsets Seier og Dagen i Oslo. I sommer flyttet hun hjem til Kvernaland på Jæren og åpnet rogalandskontor for Dagen. Foto: Astrid Dalehaug Norheim

Dagen åpner Rogaland-kontor

Journalist Alice Tegle gjenåpner distriktskontoret i Rogaland.

Alice Tegle har vært ansatt i Dagen og Korsets Seier i flere perioder helt tilbake til 2011 og har inntil nå jobbet fra kontoret i Oslo. Nå flytter hun til hjemstedet Kvernaland på Jæren.

– Jeg ser fram til å treffe spennende mennesker og forhåpentligvis komme tett på det som skjer, sier Tegle.

Snakker flytende arabisk

Hun håper at den nye jobben vil gi henne god kontakt med ulike kristne miljø. Som regel får hun flere nye tips fra dem hun intervjuer.

– Det er inspirerende å jobbe under slike omstendigheter.

– Hvilke mennesker ønsker du aller helst å møte?

– Folk som inspirerer meg og som kanskje gjør ting på en litt annerledes måte, som får til ting mot alle odds, sier Tegle.

Hun ønsker også å være tett på internasjonalt kristenliv i fylket. Tegle snakker selv arabisk og var blant annet til stede på Tahrir-plassen i Egypt under den arabiske våren.

Tegle er utdannet som journalist og har i tillegg en bachelorgrad i midtøstenkunnskap.

Tettere på menighetslivet

Sjefredaktør i Dagen, Vebjørn Selbekk, forteller at Rogaland, sammen med Vestland, er fylker hvor Dagen har mange abonnenter.

– Det er et fylke som er preget av stor aktivitet i både bedehusbevegelsen, det frikirkelige og i Den norske kirke, sier Selbekk.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dagen har tidligere hatt en journalist i Rogaland, men distriktskontoret har av ulike grunner ligget nede de siste årene. Nå er sjefredaktøren glad for å komme tettere på menighetslivet i fylket.

– Vi ser at det stoffet som etterspørres aller mest er nærkontakten med Kristen-Norge.

Han beskriver Dagen ønsker å fungere som en lokalavis for Kristen-Norge.

– Dagen er på sitt beste når vi både er meningsbærende i samfunnet basert på vårt verdigrunnlag samtidig som vi er opplysende for Kristen-Norge, sier Selbekk.

Har du tips til saker vi bør dekke i området? Tips Alice Tegle på telefon 402 14 573 eller på e-post.