Charlie Hebdo-redaktør Gerard Biard.

Charlie Hebdo tilbake med bitende satiremagasin

Én og en halv måned etter terrorangrepet mot Charlie Hebdo er det franske magasinet tilbake for fullt – like kompromissløst som før.

Onsdag er redaksjonen tilbake med en ny utgave og flere stikk mot sine satiriske yndlinger. På forsiden av det kommende magasinet figurerer paven, en jihadist, tidligere president Nicolas Sarkozy og den høyrepopulistiske politikeren Marine Le Pen.

De fire blir tegnet som en flokk rasende dyr, jagende etter en hund med et eksemplar av Charlie Hebdo i munnen. Tittelen som følger bildet, sier kort og greit: «På'n igjen!».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Pause

Onsdagens utgave kommer ut seks uker etter forrige utgave – et spesialnummer i kjølvannet av terrorangrepet 7. januar.

Satiremagasinet ga da ut et nummer hvor profeten Muhammed var tegnet gråtende mens han holdt et skilt hvor det står «Je suis Charlie» – «Jeg er Charlie», fulgt av tittelen «Tout est pardonné» – «Alt er tilgitt».

Etter spesialnummeret tok hele magasinet en pause etter terroren som kostet tolv liv.

– Vi måtte puste ut og ta en liten pause. Noen av oss, som meg, trengte å jobbe med en gang. Andre trengte mer tid, sa sjefredaktør Gérard Biard søndag, før han slo fast at de nå var tilbake.

København

Biard tok over som redaktør i etterkant av angrepet mot magasinet, hvor daværende sjefredaktør Stéphane «Charb» Charbonnier var blant de elleve drepte.

Forrige utgave av magasinet ble trykket opp i over åtte millioner eksemplarer og distribuert verden over – også i Norge. Det nye nummeret skal etter planen trykkes i 2,5 millioner eksemplarer.

Redaktør Biard sier at terrorangrepet i København 14. og 15. februar, og ekstremisme mer spesifikt, vil bli tatt opp i det kommende magasinet.

– Det er like relevant som før. Jeg vet noen vil si at vi er besatt, men vi er ikke de som egentlig er besatt. Det er de som skaper nyhetene som er besatt. Og de som skaper nyhetene er terrorister. Etter København vil vi bli tvunget til å prate om det igjen, sier Biard.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Karikaturutstilling holder åpent i bare seks timer
Les også
Våger ikke å stille ut Muhammed-karikaturerUtstillingen
Les også
– En syretest på demokratiet
Les også
Når terroren kommer nærmereAngrepene i København
Les også
Europeiske jøder og journalister i livsfare
Les også
Norske jøder har et nært forhold til den terrorrammede danske menighetenAngrepene i København