Bygger ikke kirkekopi i Porsgrunn

Fellesrådet i Porsgrunn vil ha en ny kirke på tomten til den nedbrente Østre Porsgrunn kirke. Kommunen må bla opp 28 millioner kroner.

For litt over tre år siden brant kir­ken ned. To unge menn ble dømt for å ha tent på.

Fel­les­rå­det har be­stemt seg for at de øns­ker en ny kirke på tom­ten til den gamle. Men hver­ken de eller me­nig­hets­rå­det vil at det skal rei­ses en kopi.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Vi øns­ker å bygge en kirke som sam­men med kirke­stua dek­ker me­nig­he­tens behov for lo­ka­ler til de ulike til­bud til byens be­bo­ere, skri­ver kirke­sjef Jo­han­n­es Sør­haug i Pors­grunn kir­ke­li­ge fel­les­råd i en presse­mel­ding, i følge NRK Tele­mark.

- Sam­ti­dig vil vi reise et bygg med en ar­ki­tek­tur som pas­ser inn på kirke­hau­gen, og som vil til­fø­re Pors­grunn nye og va­ri­ge kva­li­te­ter i by­bil­det.

Mye pen­ger

En ny kirke vil koste opp mot 100 mil­lio­ner kro­ner. Fra for­sik­rin­gen etter bran­nen får fel­les­rå­det 40 mil­lio­ner.

I til­legg er det gaver og moms, noe som gjør at egen­ka­pi­ta­len er på 72 mil­lio­ner. der­med ber Fel­les­rå­det om 28 mil­lio­ner fra kom­mu­nen.

Vara­ord­fø­rer i Pors­grunn, Erik By­strøm fra Høyre, sier det blir en ut­ford­ring, men at de skal få det til.

- Det vil være feil om vi ikke byg­ger opp en kirke der kir­ken lå, sier han til NRK.

Leder i Ar­bei­der­par­ti­ets by­styre­grup­pe, Ja­nicke An­dre­as­sen, peker på at kom­mu­nen al­le­re­de har stram­me bud­sjet­ter.

- Det skal bli vans­ke­lig å få til. Vi har prio­ri­tert slik vi øns­ker frem mot 2018. Jeg er gans­ke sik­ker på at det blir opp­rett­holdt, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dagen

Les også
Omtaler nedbrent kirke som turistattraksjon
Les også
Kirker gjenreises etter branner