Omtaler nedbrent kirke som turistattraksjon

Østre Porsgrunn brant ned for snart tre år siden. Likevel omtales den som en turisttraksjon i den nye utgaven av NAFs veibok.

Boka har kult­sta­tus i Bi­list-Nor­ge og tryk­kes i over en halv mil­lion ek­semp­le­rar. Re­dak­tør Per Roger Lau­rit­zen leg­ger seg flat og be­kla­ger når Pors­grunn Dag­blad på­pe­ker bom­mer­ten.

- Vi har hel­dig­vis, for førs­te gang, en di­gi­tal­ut­ga­ve av Vei­boka, og der vil in­for­ma­sjo­nen om Østre Pors­grunn kirke bli kor­ri­gert, sier Lau­rit­zen til avisa.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

For seint

Det er for seint å rette opp fei­len i de 550.000 ek­semp­la­re­ne som i disse dager er på vei til NAF-med­lem­me­nes post­kas­ser. Boka inne­hol­der flott om­ta­le og prakt­ful­le bil­der av kors­kir­ken som ble reist i 1760. Natt til 11. april 2011 ble det av­hold­te guds­hu­set to­tal­ska­det i brann.

Re­dak­tø­ren sier at de hen­vend­te seg til kom­mu­nen for ru­tine­sjekk av opp­lys­nin­ge­ne, men skal ikke ha fått noe var. Råd­mann Per Wold tror han vet hvor­for.

- Til tider kom­mer det hundre­vis av post til vårt epost-mot­tak, og vi bør nok nå re­flek­te­re litt over hvor­dan vi føl­ger opp og sik­rer dis­tri­bu­sjon, sier han.

Kva­li­tets­sik­ring

Re­dak­tør Lau­rit­zen sier NAF hen­vend­te seg til samt­li­ge kom­mu­ner i lan­det i ar­bei­det med re­vi­sjon av den tra­di­sjons­rike boka.

- Noen ord­fø­re­re er de­di­ker­te og sva­rer selv, andre set­ter bort be­sva­rel­sen til kul­tur­av­de­lin­gen eller noen som har med reise­liv å gjøre. Vi bru­ker en rekke andre kil­der enn kom­mu­ne­ne og rei­ser en del rundt selv, sier Lau­rit­zen.

Li­ke­vel synes han det er pin­lig at re­dak­sjo­nen ikke fikk med seg den store kirke­bran­nen som pre­get ny­hets­bil­det våren 2011.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dagen

Les også
Tilstod kirkebrann etter press fra mamma
Les også
Fire års fengsel for kirkebrann