Stillbilde av IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi, som den innflytelsesrike geistlige lederen Yusuf al-Qaradawi på ny fordømmer for å være antiislamsk. Foto: Reuters / NTB scanpix

Brorskapets åndelige veileder mener IS er antiislamsk

Handlingene utført av jihadister som Den islamske staten (IS), er i strid med islamsk lov, slår den innflytelsesrike religiøse lederen Yusuf al-Qaradawi fast.

Qaradawi er Det muslimske brorskapet i Egypts religiøse veileder. Brorskapet ble forbudt i Egypt etter militærkuppet i fjor.

Sjeiken er imidlertid blant de aller mest kjente sunnimuslimske religiøse lederne i Midtøsten, og han nyter fortsatt enorm innflytelse blant Brorskapets tilhengere i den arabiske verden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den ytterliggående islamistgruppen IS' offensiv mot ikke-muslimer i Irak er kriminell, eklærer Qaradawis Internasjonale union for muslimske skriftlærde nå.

Qaradawis organisasjon «forbyr kategorisk handlingene utført av enkelte ytterliggående og avvikende grupper», heter det i en kunngjøring onsdag.

«Drap på uskyldige muslimer og ikke-muslimer under dekke av motbydelig sekterisme én gang, og i den såkalte islamske statens navn den andre gangen», listes opp blant det som Qaradawi mener er kriminelt i henhold til islamsk lov.

Qaradawi, som lever i eksil i Qatar, har en rekke ganger fordømt IS siden opprørsgruppen i sommer startet en voldsom offensiv nord i Irak.

Les også
Falske tekstmeldinger om forfulgte
Les også
Tøffere lover mot ekstremisme i Storbritannia
Les også
Lojale mot islamistene
Les også
Forsker: – Massemønstring kan virke mot sin hensikt
Les også
USA forbereder dronebruk i Syria