For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold vi publiserer

☀️ SOMMERKAMPANJE 1 krone, ut august Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

Fortsett 👉

INNFØRING: Landbruks- og matminister Olaug V. Bollestad (KrF) får en innføring i iskremproduksjon av tidligere lærling Synne ­Heggelund på Diplom-Is på Gjelleråsen torsdag.

Bollestad 
på iskremfabrikk: 
– Ikke alle skal 
bli stjernekokker

Mens Norge håver inn Michelin-stjerner, mangler det hundrevis av kokker og matarbeidere. Matministeren vil lokke flere inn i yrket – blant annet med is.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har vunnet stjerner både her og der. Norge har nettopp også vunnet OL i kokkekunst. Det viser at det er mange måter å ta matfag på. Alt fra industrien til kjøkken, på sykehus og i barnehager. Eller is, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) til NTB.

Tirsdag tok hun på seg hvit frakk og hårnett for å se hvordan lærlinger lager is på Diplom-Is-fabrikken utenfor Oslo.

Bransjen skriker etter flere fagarbeidere, men de siste årene har søkertallene til matfagene bare falt. I tillegg er frafallet stort.

Powered by Labrador CMS