INNFØRING: Landbruks- og matminister Olaug V. Bollestad (KrF) får en innføring i iskremproduksjon av tidligere lærling Synne Heggelund på Diplom-Is på Gjelleråsen torsdag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix
Bollestad
på iskremfabrikk:
– Ikke alle skal
bli stjernekokker
Mens Norge håver inn Michelin-stjerner, mangler det hundrevis av kokker og matarbeidere. Matministeren vil lokke flere inn i yrket – blant annet med is.
– Vi har vunnet stjerner både her og der. Norge har nettopp også vunnet OL i kokkekunst. Det viser at det er mange måter å ta matfag på. Alt fra industrien til kjøkken, på sykehus og i barnehager. Eller is, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) til NTB.
Tirsdag tok hun på seg hvit frakk og hårnett for å se hvordan lærlinger lager is på Diplom-Is-fabrikken utenfor Oslo.
Bransjen skriker etter flere fagarbeidere, men de siste årene har søkertallene til matfagene bare falt. I tillegg er frafallet stort.