Illustrasjonsbilde. Foto: Karissa Burnett/CC/Flickr

Blodmåne og bønn ved Vestmuren

4. april samles evangelikale kristne til bønn ved Vestmuren i Jerusalem. Da inntreffer den tredje «blodmånen» på to år. Den fjerde kommer senere i år. Et klart endetidstegn i følge enkelte.

«Blodmåner» er en måneformørkelse hvor jorden skygger for solen slik at månen får et rødlig skjær

To slike hendelser skjedde i fjor. 15. april under den jødiske påsken, og 8. oktober under Løvhyttefesten (Sukkot).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den tredje «blodmåne» vil være synlig 4. april, på jødenes påskedag, og den fjerde «blodmåne» vil inntreffe 28. september 2015.

Påskelørdag inviterer den amerikanske organisasjonen Root Source til bønn ved Vestmuren i Jerusalem. Pastor John Hagee leder den felleskristne amerikanske organisasjon «Christians United for Israel» (CUFI) med 1,3 millioner medlemmer fra hele verden.

Hagee er svært opptatt av betydningen av «blodmånene», skriver Times of Israel.

Avgjørende tid

– Blodmånene er historisk knyttet til tidsperioder som begynner med tragedier og ender med triumf, sier lederen, pastor John Hagee, til Christian Broadcasting Network (CBN).

Hagee hevder at i hver tidsperiode der dette fenomenet forekommer, er det en opplevelse i verden om at ting endrer seg, og at Gud prøver å si oss noe på en overnaturlig måte.

– Jeg tror at i løpet av de neste to årene vil vi oppleve at noe dramatisk kommer til å skje i Midtøsten. Det vil ha med Israel å gjøre, det vil endre historiens gang i Midtøsten og påvirke hele verden, sier Hagee.

Irans atomavtale

Han hevder at de to kommende «blodmånene» trolig har med Iran å gjøre og USAs rolle i forhandlingene om en atomavtale.

Hagees organisasjon CUFI hadde nylig en helsides annonsekampanje i amerikanske aviser der de ber senatorer fra Demokratene å støtte en lov som krever at Kongressen skal godkjenne en atomavtale med Iran.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Den eneste grunnen til at Iran ikke skaffer seg en atombombe vil være at Israel velger en militær løsning på krisen. Skjer det, vil det sette i gang en rekke hendelser som vil endre verdenshistoriens gang, sier Hagee til CBN.

Guds finger

Nettstedet «Roots Source» ser på naturfenomenet som en måte Gud markerer seg på.

– Når jeg legger teorier til side og bare ser på historien, ser jeg at hver gang slike fenomener har skjedd, har det ført til nye muligheter og en ny vei for jødene, sier Bob O`Dell fra Austin, Texas.

– Min erfaring er at det verste skjer i forkant av «blodmånene» og ikke etterpå. Slike sol- og måneformørkelser er som å åpne og lukke et kapittel med stor religiøs betydning, legger O`Dell til.

– Det virker som om Gud bruker naturfenomener til å signalisere sin kjærlighet. Det handler ikke om en Gud som slår ned folk med en fordømmende hammer. Den judeo-kristne tanken er at han bryr seg, sier O`Dell.

Endetidsspekulasjoner

Hans jødiske samarbeidspartner, Gideon Ariel, sier til Times of Israel at temaet engasjerer fantasien til kristne som tenker mye på det neste livet.

– Jeg tror det er det jødiske folks oppgave å spre kunnskap om Gud, å være lys for nasjonene. I dagens Israel har vi oppnådd en posisjon der vi kan være mer aktive for dette og dele våre tanker om en etisk monoteisme, sier Ariel som leder Facebook-gruppen « Jews Who Love Christians Who Love Jews».

Bob O`Dell smiler litt av hysteriet rundt fenomenet:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Gud liker mysterier av og til for at vi skal diskutere og skrive om det på Facebook og Twitter, og ha moro med å finne ut om han er i ferd med å foreta seg noe, sier O`Dell.

Blodmåner

Total solformørkelse ved at månen skygger for sola.

Solstrålene som når jorda, får en rødfarge.

To slike hendelser skjedde i 2014: 15. april under den jødiske påsken, og 8. oktober under Løvhyttefesten (Sukkot).

Den tredje «blodmåne» vil være synlig 4. april i år, på jødenes påskedag, og den fjerde «blodmåne» vil inntreffe 28. september 2015.

Jødenes påskedag 4. april skjer det for fjerde gang på et år.

Spekulasjoner om dette er endetidstegn om kommende dramatiske hendelser.