Vokalist Mick Jagger på scenen under forrige ukes Rolling Stones konsert i Telenor Arena i Bærum. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Ber Rolling Stones droppe Israel

Rolling Stones-sirkuset har landet i Israel for første gang, men konserten får kritikk fra flere hold.

Propalestinske grupper oppfordrer de legendariske rockerne til å droppe konserten, og får blant annet støtte av tidligere Pink Floyd-medlem Roger Waters og bandkollega Nick Mason.

– Konserten er moralsk sett det samme som å spille på Sun City på høyden av det sørafrikanske apartheidregimet, skriver musikerne i en uttalelse, og viser til et famøst kasinohotell i Sør-Afrika.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Stones startet sin verdensturné igjen da de spilte i Oslo forrige uke. Turneen ble satt på pause i mars da Mick Jaggers partner L'Wren Scott døde.

Bandet landet i sitt eget privatfly i Tel Aviv mandag, og tre av bandmedlemmene tok turen til Jerusalem tirsdag for å besøke Gamlebyen. Jagger og Keith Richards ble ikke med på turen.

Flere artister, som Stevie Wonder, Lenny Kravitz og norske Moddi, har avlyst konserter i Israel på grunn av landets Palestina-politikk. Stones skal ha fått 6,7 millioner dollar – drøyt 40 millioner kroner – for konserten. (©NTB)