Ber om seks måneders fengsel for katolsk prest

Er tiltalt for å ha hatt sek­su­ell om­gang med en 15 år gam­mel jente i Ber­gen.

Saken star­tet i Ber­gen ting­rett tirs­dag. Aktor ba om seks må­ne­ders feng­sel, en av dem be­tin­get, skri­ver Ber­gens Ti­den­de.

For­hol­det mel­lom pres­ten og jenta på­gikk noen uker i fjor som­mer, men pres­ten som er fra Tysk­land sier han ikke var klar over at han brøt loven da han inn­le­det for­hol­det med den unge jenta, da den sek­su­el­le lav­al­der i hans hjem­land er 14 år.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Der­som jeg hadde vært kjent med norsk lov på dette fel­tet, hadde det hel­ler ikke skjedd, sa pres­ten.

For­hol­det ble av­slørt da jenta, som ikke er ka­to­likk, gikk til den ka­tols­ke kir­ken for å skrif­te. Hun for­klar­te at hun for­sik­ret seg om at det var taus­hets­plikt, men at denne ble brutt.

- Det var ikke jeg som an­meld­te dette, men den ka­tols­ke kir­ken. Jeg øns­ket ikke at dette skul­le bli kjent, sa jenta som ba ret­ten om ikke å dømme pres­ten.

- Jeg synes ikke han har gjort noe galt, sa hun.

Pres­tens for­sva­rer Linda Eide mener ak­tors på­stand er for streng.

- Begge har ut­trykt kjær­lig­het til hver­and­re, og det bør bli en be­tin­get dom i denne saken. Det har ikke vært noen form for tvang, og min kli­ent har vært i en retts­vill­fa­rel­se ved at han ikke var kjent med at den sek­su­el­le lav­al­der i Norge er 16 år, sa Eide. (©NTB)

Les også
- Styrker kirkens omdømme og respektKatolsk prest og overgrep