For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 måned - 1 krone Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

Fortsett 👉

BER OM HJELP: Mange kristne i Irak har mistet tryggheten i livet etter at kirker og kirkekontor, samt kristeligeide butikker er stengt i frykt for flere terrorangrep etter demonstrasjonene mot den antiislamske filmen som ble publisert tidligere i september. Samtidig kommer kristne irakere fra grensene i Syria for å søke hjelp, men få vil risikere livet ved å bistå dem.

Ber om hjelpen som ikke kommer

De flyktet fra Irak til Syria for å slippe unna Al-Qaidas dødelige angrep. Nå rømmer kristne hjem igjen fra samme terrororganisasjonen i Syria, men deres egne i Irak har nok med seg selv.

Publisert Sist oppdatert

- Frykten er at de kristne flyktningene skal ta med seg hele syriske pesten inn i hjemlandet, med terrorister og det hele. For der de kristne er, der kommer ytterliggående islamistgrupper hakk i hæl med sine dødelige angrep, forteller leder i hjelpeorganisasjonen Syrian Aid, Ashour Sargon på telefon fra Irak.

Om lag 400 irakiske familier ser seg nå tvunget til å dra over grensene de forlot under Irak-krigen. For dem står valget mellom Al Qaida og andre terrorgrupper i Syria, og en motvillig kurdisk befolkning. Vel hjemme venter stengte kirker og lukkede dører for alle som ikke har familie i området.

- Kristne som har hatt muligheten har flyktet fra Irak. Kurderne er ikke spesielt glade for å ta imot arabisktalende kristne, de blir assosiert med fienden, forklarer han.

FAKTA OM Flyktninger fra Syria til Irak:

36500 FN flyktninger fra Syria i Irak per 5. oktober. Sentralirakiske grenser er stengt for alle flyktninger, også muslimer, slik at de fleste blir forviste til den kurdiske regionen i nord. 400 irakiske flyktningfamilier har kristen bakgrunn. Syrian Aid, UNHCR

Powered by Labrador CMS