Arabere vil nå jøder med evangeliet

Midtøsten har ofte stått i flammer på grunn av fiendskapet mellom arabere og jøder, men noen arabere brenner for å nå jøder med det kristne budskapet.

Mens Den Norske Israelsmisjon (DNI) er en av de eldste misjonsorganisasjonene i Norge, har ganske få hørt om arabisk misjon i Israel. Men dette foregår faktisk, og det er ikke utenkelig at arbeidet vil finne sted i mer organiserte former og mer aktivt i tiden som kommer.

Arabisk Israelsmisjon

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den Arabiske Israelsmisjon kan faktisk komme til å se dagens lys som organisasjon, tror Andreas Johansson, svensk-norsk Israel-misjonær og stedlige representant for DNI i landet.

Han kjenner selv flere arabiske kristne, mennesker han møter i sitt daglige arbeid i Israel.

Til Dagen forteller Johansson at de araberne han har kontakt med, gjerne vil nå ut til sine jødiske naboer med det de selv tror på, budskapet om at jøden Jeshua er Messias og hele verdens frelser. Da er selvsagt det jødiske folket inkludert.

Ikke organisert

– Det skjer ikke i organisert form foreløpig, men det kan bli organisert. Jeg kjenner et par-tre arabere i Israel som har et engasjement for dette og forkynner for jøder, selv om det foreløpig skjer i liten skala. Araberne i Israel er jo en minoritet, og de kristne araberne er en minoritet i minoriteten, og blant disse er det noen få som ønsker å dele sin tro med jøder, sier Johansson.

Israels folketall er på vei mot 8,2 millioner innbyggere. Nær 1,7 millioner av disse er arabere.

Evangelisering fra araber til araber er på agendaen. Evangelisering fra araber til jøde forekommer mye sjeldnere, men det finnes arabisk-kristne menigheter i Israel hvor det tolkes til hebraisk – nettopp fordi jøder kommer på gudstjenester.

Les også
Dro som kristen – hjem som hedningkristenIsraelsmisjonen
Les også
Holy Riders innvier ni nye mc-misjonærerHoly Riders
Les også
– Israel-støtte kan bli naivIKAJ
Les også
Israelsmisjonen skjerper profilen
Les også
Uro i Misjonsselskapet før generalforsamlingenNMS