VITNER: – Vi vitner om Jesus i mc-miljøet, sier Harald Vatne, som er president i Holy Riders Norge. Her sitter han på sin Harley-Davidson med 1.340 ccm.

Holy Riders innvier ni nye mc-misjonærer

KVINESDAL: Holy Riders vil at medlemmene skal være disipler i mc-miljøet. Når nye kandidater får utdelt ryggmerket, blir de innviet til misjonærer.

– Vi satte for noen år siden opp nye kriterier for dem som vil bli medlemmer, for vi ønsker at de skal være vitner i mc-miljøet, forteller Harald Vatne, som er president i Holy Riders Norge.

Pilegrimstreff

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vi treffer han på pilegrimstreffet, som pågår i Kvinesdal denne helgen. Her samles mellom 300 og 400 personer som er glad i Jesus og motorsykler. Det årlige treffet gir påfyll både når det gjelder forkynnelse og felleskap.

Holy Riders hadde omkring 900 medlemmer på 1990-tallet, men dette er krympet til under halvparten i dag. En årsak er den nye profilen om å være misjonær i miljøet der mc-folket ferdes.

– Selv om vi er færre i dag, er vi nok vel så synlige, fordi menneskene er dedikert til arbeidet vi står i, sier Vatne.

Les også: Holy Riders ga bort motorsykler i Ghana

Flere blir kristne

– Vi er ute og forteller om Jesus. Hvis Gud minner meg om å vitne for noen, så går jeg til denne personen selv om vedkommende har en broket fortid. Vi vil dele Guds ord med alle. Da Jesus var på jorden, gikk han også til mennesker som andre så ned på og foraktet. Det er de syke som trenger lege, og ikke de friske, understreker presidenten.

– Opplever dere at nye mennesker blir frelst?

– Ja, det er stadig nye som tar imot evangeliet, og det er stort å se at mennesker blir frelst. Flesteparten av disse har forbindelse til mc-miljøet. I tillegg er det noen som får et nytt møte med Gud, og det blir en ny glød og iver hos dem, svarer Harald Vatne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han kan på stående fot nevne minst ti personer som er blitt kristne de siste årene som en frukt av virksomheten til Holy Riders.

Ryggmerket

Det er noen klare kriterier for å få ryggmerket med den ærefulle inskripsjonen «Holy Riders». Personen må være en bekjennende kristen på minst 19 år, og ha vært medlem i ett år. Dessuten må vedkommende vise at en vil være aktiv i klubben, og ha kjennskap til Holy Riders både lokalt og sentralt. Lokalavdelingen skal godkjenne kandidaten, og andre ryggmerker skal ikke bæres samtidig.

– Det er en flott opplevelse når vi deler ut ryggmerker til nye kandidater. Under pilegrimstreffet i år er det ni som skal få dette utdelt. De blir innviet som misjonærer med håndspåleggelse og bønn under en høytidelig samling, forteller Vatne.

Presidenten legger ikke skjul på at det har vært en forgubbing i mc-miljøet i de senere årene, og dette gjelder også for Holy Riders.

– Jeg tror at det har litt med økonomi å gjøre, for det er dyrt for en ungdom å ha motorsykkel som hobby. Bare forsikringen ligger på mellom 15.000 og 30.000 kroner i året. I tillegg er det ikke så mange unge som er glad for å ligge i telt, slik vi gjør, smiler Harald Vatne.

Men han håper at årets pilegrimstreff kan rekruttere noen nye ungdommer til tjeneste i Holy Riders.

– Når nye medlemmer får oppleve å stå sammen med andre mc-folk på et verdslig treff, og de spør oss hva vi gjør, er det stort å kunne gi noen gudsord til dem, sier presidenten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Holy Riders

En kristen motorsykkelklubb som startet i 1981. Vil spre evangeliet i MC-miljøet, og motto er «På veien for Jesus»

På nett: holyriders.no

Klubben har i dag omkring 400 medlemmer, fordelt på 18 avdelinger i Norge, tre i Sverige og én i Tyskland. I tillegg er det omkring 20 medlemmer i Ukraina og Russland

Den faste samlingen Pilegrimstreffet er i år i Kvinesdal fra 26. til 29. juni

Les også
Norsk MC-klubb ga bort motorsykler i Ghana i Afrika
Les også
Smil etter smilSend oss ditt smil!
Les også
- Kan være vanskelig å bli inkludert
Les også
Kler seg for misjon