PÅ PLASS: Familien Hareide på plass i Sarons Dal for å lade batteriene foran valgkampen. Knut Arild opprettet raskt kontakt med daglig leder i Troens Bevis, Rune Edvardsen, mens Lisa Maria og nevøen Jonas (8) fikk seg litt pausemat. (Foto: Erlend Haddeland)

Åndelig oppladning før valgkampen

De har ikke de største forventningene til samlivet fra august og frem til stortingsvalget 9. september. Nå prøver familien Hareide å koble av på flere måter før alvoret starter.

KrF-le­der Knut Arild Ha­rei­de an­kom­mer sommerstevnet i Sa­rons Dal og går rett i et in­ter­vju med Fædre­lands­ven­nen. På vei bort har han hatt en leng­re sam­ta­le med Venst­re-le­der Trine Skei Gran­de.

Det er først når kona Lisa Maria kom­mer tril­len­de bort­over om­rå­det uten­for møte­sa­len i Sa­rons Dal at han inn­tar en ny rolle. Parti­le­de­ren er for­vand­let til små­barns­far.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Ved å være her lader vi opp bat­te­ri­ene fy­sisk ved å koble av, men det er også en ån­de­lig opp­lad­ning. Her får vi god for­kyn­nel­se og får kjen­ne at Jesus er nær. Det har all­tid vært en vik­tig del av min som­mer, sier Ha­rei­de.

Ca­ro­la-fans

Det er nye tider på flere fron­ter for ek­te­pa­ret Ha­rei­de. De ble for­eld­re for førs­te gang i april, og Sara Mar­gre­te har nå ruk­ket å bli tre må­ne­der. Inn­til vi­de­re hol­der stor­sjar­mø­ren en lav pro­fil i barne­vog­na.

- Det er en helt ny tid som par, sier Lisa Maria.

- De tre førs­te må­ne­de­ne har vært fan­tas­tis­ke, sup­ple­rer Knut Arild.

- Det er noen vel­dig ty­de­li­ge be­grens­nin­ger, men det er ikke be­grens­nin­ger på livet, sier han.

Sara Marge­rete er i Sa­rons Dal for førs­te gang, på samme dag som Ca­ro­la hol­der kon­sert her. Ek­te­pa­ret Ha­rei­de er begge ut­tal­te fans, men har fore­lø­pig ikke klart å skaf­fe barne­vakt, og der­med for­blir kon­ser­ten et høyst usik­kert kort.

Kone­skryt

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Som­mer­fe­rien nær­mer seg en brå slutt, i alle fall for Knut Arild. Tra­di­sjo­nen tro har de begge vært innom flere som­mer­stev­ner, og de har også til­brakt en uke i Dan­mark. Der har de vært sam­men med nevø­en Jonas (8) og nie­sen He­le­na (9) som er søs­ken­barn. Søs­te­ren til Lisa Maria døde i fjor og He­le­na bor hos dem i som­mer.

De to søs­ken­bar­na er også med dem i Sa­rons Dal. Begge er iv­ri­ge etter å komme seg til svømme­bas­sen­get et stein­kast unna møte­sa­len, samme sted som Lisa Maria lærte seg å svøm­me. De får til­la­tel­se av tante Lisa Maria, og løper for å sjek­ke det nær­me­re ut. Knut Arild har tatt Sara Mar­gre­te ut av vog­nen og hol­der henne på fan­get sitt.

- Jeg ser nå med egne øyne hva KrF snak­ker om når det gjel­der fa­mi­lie­po­li­tikk, sier han.

Parti­le­de­ren får gode skuss­mål av sin kone for fa­mi­lie­prio­ri­te­rin­ge­ne sine.

- Han er vel­dig opp­tatt av å bruke tid med henne, sier hun,

- I som­mer har Knut Arild også vært flink til å legge fra mo­bil­te­le­fo­nen. Jeg tror det er vik­tig å be­skyt­te seg selv, sier Lisa Maria.

Luk­su­sen ved å for­bli noen­lun­de util­gjen­ge­lig nær­mer seg slut­ten, og om en drøy uke star­ter valg­kam­pen for alvor.

- Jeg skal være ærlig og si at fra au­gust og frem til 9. sep­tem­ber er ikke den tiden vi har sagt at vi har de størs­te for­vent­nin­ge­ne til vårt sam­liv. Det blir ei litt spe­si­ell tid. For meg er det vik­tig i den tiden å kunne gjøre den job­ben jeg skal ved lede KrF i valg­kamp. Det har vi snak­ket om, og sånn blir det, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nytt per­spek­tiv

Deler av det re­kord­sto­re barne­opp­leg­get i Sa­rons Dal har tatt turen ned på ut­si­den av møte­sa­len. Ek­te­pa­ret lar seg fa­sci­ne­re av skuet.

- Her må vi huske å ta med Sara Mar­gre­te igjen, sier Knut Arild, og får sam­tyk­ken­de nikk av Lisa Maria, som selv var en del av barne­opp­leg­get når hun var liten.

- Har fars­rol­len gjort deg til en bedre po­li­ti­ker?

- Når jeg går inn i TV-de­bat­ter, så er jeg spent og ner­vøs, men så vet jeg at det er noe som er vik­ti­ge­re for meg. Da får det et per­spek­tiv, og jeg tror det er sunt for po­li­ti­ke­re. Det er mange som sier at det er en stør­re ro over meg nå, sier han.

På en SMS til Dagen kunne Ha­rei­de for­tel­le at det ikke ble noen Ca­ro­la-kon­sert på dem.

- Men det kan være vi får med oss Ca­ro­la hos Evan­ge­lie­sen­te­ret neste lør­dag, skri­ver han.

Knut Arild Hareide

Partileder i Kristelig Folkeparti

Født 23. november 1972 på Bømlo i Hordaland

Gift med Lisa Maria. Sammen har de datteren Sara Margrete.

Deltok i partidebatten i Sarons Dal søndag 14. juli, og har denne uken vært på flere møter under sommerstevnet sammen med familien.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Dette mener de politiske partiene
Les også
Politikermøte i Sarons DalSe opptak fra debatten:
Les også
Valgkamp mellom korsbærere
Les også
Applausen i Sarons dalKnut Arild Hareide