Generalsekretær John Peder Egenæs i Amensty Internasjonal Norge holder en felles pressekonferanse om flyktningkrisen i Syria i september 2015. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Amnesty ber Israel løslate palestinsk klovn

Amnesty International ber Israel løslate den 23 år gamle palestinske sirkusklovnen Mohammad Abu Sakha, som har sittet fengslet i tre måneder, uten at det er reist tiltale.

Abu Sakha ble tatt til fange av israelske styrker på Vestbredden 14. desember og holdes i såkalt administrativ forvaring.

Over 7.000 palestinere sitter nå i israelsk fangenskap, og hver tiende av dem holdes i såkalt administrativ forvaring.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Israel har høstet skarp internasjonal kritikk for å holde palestinere innesperret i seks måneder om gangen, uten lov og dom. Forvaringen fornyes ofte gang på gang og flere av fangene har sittet i årevis.

Israel hevder Abu Sakha er medlem av den venstreorienterte gruppen Folkefronten for frigjøring i Palestina (PFLP), men hva han mistenkes eller anklages for er ikke kjent.

Abu Sakha har siden 2008 vært knyttet til Den palestinske sirkusskolen i Bir Zeit, først som student og senere som klovn og lærer.

Moren har fått besøke ham en gang i Megiddo-fengselet i Israel og fortalte hvordan han underholdt de andre fagene bak murene.

Engasjér deg!

TIPS OSS om saker / temaer du vil at vi i Dagen skal skrive om: Engasjér deg!

*** Prøv Dagen i 1 måned for bare 1 krone.

Følg gjerne Dagen på Facebook

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

UKENTLIG NYHETSBREV: Få noen av de viktigste nyhetssakene og debattene rett i epostkassen. Meld deg på her!


Få nyhetsbrev fra Vebjørn Selbekk:
« Hver dag sender jeg deg noen utvalgte saker og debatter som jeg mener at du bør lese! Klikk her for å melde deg på det daglige nyhetsbrevet»

Dagen er Norges eldste kristne dagsavis. På papir siden 1919. Vi gir ut avis seks dager i uken og har abonnenter over hele landet. Vi har også en eavis som kan leses hvor som helst - og når som helst.

DEBATT: dagensdebatt.no kan du selv skrive egne innlegg og publisere dem direkte på nett. Og kanskje bruker vi også innlegget ditt i avisen Dagen.

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

ISRAEL: Få med deg nyheter fra Israel og hør podcast fra Israel-korrespondenten

ANDAKT: Følg gjerne vår andakts- og inspirasjonsside

MENIGHET: Les vår faste spalte Menighetsdoktoren

HUMOR og skråblikk finner du i Krykkjebakkposten.

TWITTER: Dagen og DagensDebatt