PÅGRIPES: Al Jazeera-journalist Givara Budeiri blir pågrepet av israelsk politi lørdag 5. juni. Foto: Faiz Abu Rmeleh / Abaca / NTB

Al Jazeera-journalist pågrepet i Øst-Jerusalem

En korrespondent for den Qatar-baserte nyhetskanalen Al Jazeera ble lørdag pågrepet under en demonstrasjon i Sheikh Jarrah-nabolaget i Øst-Jerusalem.

TV-kanalen melder at det er Givara Budeiri som er blitt pågrepet.

En talsmann for israelsk politi sier at kvinnen fysisk gikk til angrep på sikkerhetsstyrkene mens de forsøkte å bryte opp demonstrasjonen, og at hun nektet å identifisere seg.

Filmopptak av hendelsen viser at reporteren var iført en vest med ordet «presse» klart synlig. PLO-talsmannen Xavier Abu Eid beskylder israelske politistyrker for å ha angrepet TV-teamet og ødelagt utstyret deres.

LØSLATT: Al Jazeera-journalist Givara Budeiri møter pressen etter å ha blitt løslatt fra en politistasjon i Øst-Jerusalem. Foto: Ahmad Gharabli / AFP / NTB

Den planlagte utkastelsen av flere palestinske familier fra Sheik Jarrah-området var en av de utløsende faktorene for krigen mellom militante grupper på Gaza-stripen og Israel i mai. Protestene har fortsatt etter våpenhvilen.