Den tidligere politimannen er tiltalt for å ha forlatt Linn Madelen Bråthen i hjelpeløs tilstand på Breviksbrua. Aktor i ankesaken i Agder lagmannsrett, mener han må dømmes til tre års fengsel. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Aktor vil ha tre års fengsel for tidligere politimann

Aktor mener den tidligere politimannen som skal ha forlatt Linn Madelen Bråthen på Brevikbrua før hun falt, bør dømmes til tre års fengsel.

Det er like lang straff som mannen ble dømt til i tingretten, skriver Varden.

Sigurd Klomsæt, som er bistandsadvokat for de etterlatte, mener derimot at den tidligere politimannen burde vært tiltalt for drap fordi det er begått alvorlige krenkelser av menneskerettighetsbestemmelsene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Klomsæt ber lagmannsretten oppheve tingrettens dom, ifølge NRK

– Hvis ikke lagmannsretten er enig med meg, blir det vel naturlig å ta saken til Høyesterett. Hvis heller ikke Høyesterett er enig, har vi seks måneder på oss til å klage saken inn for menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg, sier Klomsæt.

Statsadvokat Kjetil Omholt sa i sin prosedyre at tiltalte holder skjult hva som skjedde med kvinnen på brua før hun falt i døden natt til 3. august 2013. Han mener 42-åringen sviktet Bråthen fullstendig.

Aktor mener 42-åringen hadde vært pågående overfor venninnen, og at de to hadde hatt et seksuelt forhold. Han mener at hun på ulykkesnatten ga ham beskjed om at hun ville ha slutt på det.

– Det oppsto en oppjaget kritisk situasjon på brua. Han forlot henne uten å gripe inn. Han unnlot bevisst å varsle, det tyder på svært dårlig samvittighet for det som har skjedd, sa Omholt.

Den tidligere politimannen er tiltalt for å ha forlatt kvinne i en hjelpeløs tilstand. Han nekter straffskyld.

Les også
Tiltalte: – Linn sa hun bare ville «bli borte»
Les også
Tiltalte innrømmer løgn, nekter skyld for Linns død
Les også
Ekspolitimann for retten i Brevik-saken