Espen Andreas Hasle slutter i Acta. Foto: Tarjei Gilje.

Acta-leder slutter

Espen Andreas Hasle gir seg som leder i Acta barn og unge i Normisjon, og blir ny sokneprest i Manglerud kirke.

Hasle er utdannet prest, men de siste fem årene har han vært leder for det som er en av Norges største barne- og ungdomsorganisasjoner.

– En lokal menighet er der kirken skjer. Jeg har hele tiden sagt at de som har slike jobber som jeg har, og som ikke savner å jobbe lokalt, bør slutte. Men nå har tiden kommet for å gi etter for det savnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hasle mener at han har fått gjort mye av det han kan bidra med i Acta, og at tiden er kommet for å slippe til nye krefter.

– Men det har vært gøy. Veldig gøy! understreker han.

Offensive tanker

Hasle forteller at han gleder seg aller mest til å få lov til å leve sammen med menigheten fra dag til dag og fra uke til uke, og til å forkynne jevnlig til en forsamling.

– I tillegg har jeg forventning til at vi skal satse og nå ut til nye mennesker på Manglerud. Menigheten er et nytt bekjentskap for meg, for jeg bor der ikke nå, men jeg håper å kunne bygge en gjeng som har lyst til å være kirke i området.

Hasle tenker offensivt rundt det med frivillighet, og på hva som er mulig å gjøre innenfor Den norske kirke. Drømmen er å hjelpe folk til å selv være en menighet, og ikke bare en «prestekirke».

– Arbeidet som prest handler om å leve tett på Jesus midt i Oslo. Jeg ser fram til å gjøre det sammen med stab og frivillige, sier han.

Hasle garanterer at menigheten får en sokneprest som er opptatt av at kirken skal ha et godt tilbud til barn og unge.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Kristne kjentfolk blant KrFs listefyll
Les også
Oppfordrer til bønn og samhold
Les også
- Kristent ungdomsarbeid kan skape stabilitet i troenLev livet-konferansen
Les også
Unga dine liker deg
Les også
Han gav meg et ansikt