BUDSJETT: FrP tapte kampen om færre flyktninger. 500 mennesker skal nå bosettes i Oslo. FOTO: Joakim Nilsson

500 nye flyktninger

Frp måtte akseptere at Oslo skal bosette nye 500 flyktninger da partiet i siste sekund torsdag gikk inn for byrådets forslag til budsjett for 2015.

– Det hadde vært en fordel om dette hadde vært avklart før, medgir byrådsleder Stian Berger Røsland (H) overfor Aftenposten torsdag ettermiddag.

Han bekrefter at enigheten mellom byrådspartiene i Oslo – Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti – og Fremskrittspartiet kom nær sagt i siste sekund før budsjettforslaget skulle opp til votering i bystyret.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Årsaken var at Frp til det siste forsøkte å få andre partier, først og fremst Arbeiderpartiet, til å gå lenger enn byrådspartiene – uten å lykkes.

– Ja, du kan godt si at vi slutt måtte velge mellom to onder. Og da valgte vi å stemme for byrådspartienes siste tilbud til oss, sier gruppeleder Carl I. Hagen til NTB.

LES OGSÅ: Rekordmange flyktninger i verden

500 nye flyktninger

Venstres bystyrerepresentant Odd Einar Dørum framhever overfor NTB at Hagen ikke nådde fram med sin motstand mot forslaget om å bosette ytterligere 500 flyktninger neste år. En vesentlig innvending fra Frps bystyregruppe under avstemningen tirsdag var at Oslo må løse eksisterende integreringsutfordringer før man tar imot flere flyktninger.

Forslaget som ble vedtatt torsdag, var det samme som ble nedstemt av flertallet i bystyregruppa til Frp tirsdag. I det ligger det økte millionbevilgninger til sykehjems- og eldreomsorgen, idrettsanlegg til barn og unge og 30-35 såkalte verbalforslag som «for det meste går i Frps favør», ifølge Hagen.

Strukket oss langt

– Vi får finansiert igangsetting av flesteparten av forslagene til Oslo idrettskrets når det gjelder barn og unge. Verbalforslagene innebærer marsjordre til byrådet på en rekke politiske områder, sier Hagen på spørsmål om seire han vil framheve.

Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) hadde gjerne sett at budsjettenigheten kom tidligere, og framholder at byrådet har gått med på betydelige endringer i sitt forslag for å få Frp med.

– Vi har strukket oss langt for å komme Fremskrittspartiet i møte, sier Røsland.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han framhever «betydelige løft» innenfor idrett, omsorg og integrering – i tillegg til byrådspartienes hovedprioriteringer: utdanning, skole, miljø og kollektivtrafikk. (©NTB)

Les også
Feiret flere flyktninger til NorgeKvoteflyktning
Les også
KrF, mobbing og homofili
Les også
Ber om alvorsprat etter budsjettforlikBudsjettforlik
Les også
Millioner til vern av familier
Les også
Kirken gleder seg over omstillingsmidler