200 båtflyktninger reddet utenfor Sicilia

To båter med til sam­men 199 flykt­nin­ger ble opp­da­get av den ita­li­ens­ke kyst­vak­ten uten­for Si­ci­lia og der­etter es­kor­tert trygt til land i Ita­lia, opp­ly­ser myn­dig­he­te­ne i lan­det.

Begge red­nings­ope­ra­sjo­ne­ne er et re­sul­tat av at myn­dig­he­te­ne har trap­pet opp pa­trul­je­rin­gen i far­van­ne­ne mel­lom Ita­lia og Nord-Afri­ka for å unngå at enda flere flykt­nin­ger druk­ner til havs, heter det i en ut­ta­lel­se fra ma­ri­nen.

76 flykt­nin­ger ble pluk­ket opp fra en gummi­båt uten­for Lampe­du­sa tirs­dag mens 123 flykt­nin­ger ble red­det om bord på et ma­rine­far­tøy litt len­ger sør for den ita­li­ens­ke øya om­trent sam­ti­dig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nes­ten hver dag for­sø­ker im­mi­gran­ter, ho­ved­sa­ke­lig fra Afri­ka, Midt­østen og Asia å ta seg til Euro­pa i små båter på le­ting etter et bedre liv. Men mange båter for­li­ser, og an­slags­vis 25.000 im­mi­gran­ter har druk­net de siste 20 årene. Tid­li­ge­re denne må­ne­den omkom over 360 men­nes­ker da båten de var om bord i tok fyr, kant­ret og sank uten­for Malta. (©NTB)

Les også
Tusen flyktninger - og seks millioner
Les også
Italia holder statsbegravelse for døde båtflyktninger