Jens Kåre Lindal er pastor i Vågsbygd misjonsmenighet.

20 år med Alpha

Mange menigheter i Kristiansandsområdet har tilbudt Alpha-kurs. Vågsbygd og Randesund Misjonsmenighet er blant dem som forteller om fornøyde deltakere.

– Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på kursene våre, forteller Jens Kåre Lindal, pastor i Vågsbygd Misjonsmenighet. De har kjørt Alpha-kurs siden 2010, og har satset på trygge fellesskap fremfor store kurs.

– De som har vært på kursene har vært sterkt knyttet til noen i menigheten via relasjoner. En stor prosentandel har blitt med i cellegrupper etterpå, forteller Lindal.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Personlig liker pastoren Alpha-kurs-settingen veldig godt. Særlig det å kunne delta i gruppesamtale etter undervisningen.

– Dermed kan jeg følge den opp, og så dukker det opp andre spørsmål. Vi deler liv med hverandre. Vi forholder oss ikke bare til kunnskap der ute, sier han.

Han anbefaler alle som tar kurset å delta på Alpha-weekenden.

– Da får man styrket relasjoner og hatt en lengre prosess i samtaler og undervisning.

Randesund Misjonsmenighet har lang erfaring i å ha Alpha-kurs med mange deltakere. I høst arrangerer de sitt 27. kurs i løpet av 20 år.

– Vi regner med at et sted mellom 1500 og 1800 mennesker har vært innom Alpha-kursene våre, informerer Jarle Råmunddal, pastor i Randesund Misjons­menighet, som ser på det som et viktig arbeid.

– Tilbakemeldinger viser at kurset har hatt stor betydning for mange mennesker. Dessuten gjør det noe med oss som menighet. Vi blir mer bevisst på å relatere til dem som ikke er så vant med ­kirken.

Les også
Lave skuldre og lav terskel med Alpha
Les også
– Hvorfor driver ikke alle med Alpha-kurs?
Les også
Halve kurset ble kristne
Les også
– Vi har fått et rikere liv
Les også
Alt klart for storslått Alpha-kampanje