– Vi har fått et rikere liv

Morten Wettestø bestemte seg for å bli kristen etter å ha tatt Alpha-kurs sammen med kona, Kristin Mosfjeld, for ett år siden. – Vårt forhold har vokst seg sterkere, nå som vi har en felles tro, sier han.

– Det er ikke et «must» å være kristen for å taAlpha-kurs, men man må være nysgjerrig og åpen, sier Wettestø, som for halvannet år siden bestemte seg for å snuse nærmere på kristentroen sammen med kona, Kristin. De ble invitert med av et vennepar.

Kristin Mosfjeld forteller at hun har vært kristen store deler av livet, men tidligere hadde hun et perifert forhold til at Gud ønsket å bruke henne. Hun vokste ikke opp i et aktivt kristent hjem, men havnet i et kristent ungdomsmiljø. I første klasse på videregående bestemte hun seg for å følge Jesus.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg hadde alltid ønske om å få en kristen mann, men det ble ikke slik, sier hun.

Positiv og skeptisk

Kristin forteller at hun i alle år har bedt for ektemannen. Da han var villig til å bli med på Alpha-kurs, føltes det veldig naturlig å dra. I forkant hadde hun vært syk og fått forbønn, og Morten sa han kunne merke forskjell på henne. Det var med på å lokke ham til å snuse nærmere på konseptet.

Selv var han positiv og nysgjerrig på kristendom, men også litt skeptisk.

– Jeg har vært i diskusjoner om hvorfor ikke en kjærlig Gud stanser krig og elendighet og slikt, eksemplifiserer han.

Likte gruppedeling

Under Alpha-kurset iVågsbygd Misjonsmenighet ble slike og mange andre type spørsmål gjennomgått.

– Alpha-kurset handlet om et veldig godt fellesskap, med god undervisning og mange gode diskusjoner, sier Wettestø.

Han satte pris på at det var kjønnsdelte grupper etter undervisningen, noe som gjorde samtalene mer åpne. Kristin er også glad for at hun og mannen var på forskjellige grupper.

– Dermed kunne jeg slappe av og være meg selv, og andre kunne ta seg av påvirkningen, sier hun med et smil.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Møtt av Gud

En kveld Morten kjørte hjem etter at de hadde hatt tema oppstandelsen, erkjente han høylydt at dette trodde han på. Plutselig begynte tårer å presse seg på, og han følte at det var noe som «jobbet i ham».

– Jeg bestemte meg for å ta imot Jesus på julaften, forteller mannen. 17. desember klarte han imidlertid ikke å holde tilbake lenger. Han hadde fått en link til en frelsesbønn av en leder, og nå leste han den høyt sammen med kona. Etterpå skjedde det ikke noe spesielt, men han kjente en «fin ro». Under Alpha-weekenden på nyåret, hvor temaet var den Hellige Ånd, opplevde han et sterkt møte med Guds kjærlighet.

Sterkere forhold

Nå opplever han troen som noe veldig fint, noe som holder både i bølgedaler og på bølgetopper.

– For min del gir det meg et rikere liv å oppleve Guds kjærlighet. Jeg bruker bønn og felles­skapet. Å få med seg gudstjenester og celle­grupper ser jeg på som kjempeviktig, sier han.

Wettestø vil dessuten legge til at forholdet til Kristin har vokst seg sterkere, nå som de har en felles tro.

– Det kan nok hjelpe mange å være «på samme planet» i et parforhold, bemerker han.

Indre fred

– Gud er på en måte midtpunktet vårt nå, supplerer ­kona.

Morten er for tiden arbeidsledig og Kristin er langtids­sykemeldt. Selv om de ytre omstendighetene ikke ser perfekte ut, kjenner de på en dyp indre fred – og en sterk tro på at Gud har en spesiell plan for dem.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi har store forventninger. Jeg har en tro på at Gud vil vi skal gjøre noe sammen, sier Kristin, og får samtykkende nikk fra ektemannen. Hun er utdannet diakon og sykepleier, han er selger. De har satt pris på å være medhjelpere under forrige Alpha-­kurs. Morten er i tillegg gruppe­leder på et Alpha-kurs for muslimer. Til høsten gleder ekteparet seg til å delta på et bibelkurs til utrustning og tjeneste som går over 40 fredager.

– Jeg har over hodet ikke angret på at jeg ble kristen. Livet er mer spennende enn noen gang, sier Morten Wette­stø.