Ferja Norman Atlantic, her på et bilde fra september, begynte å brenne utenfor Korfu søndag morgen. Foto: Paolo Gangemi / Reuters / NTB scanpix

– 150 reddet fra brennende ferje ved Korfu

Den greske kystvakten opplyser at 150 mennesker er reddet fra ferja som begynte å brenne utenfor den greske øya Korfu søndag morgen. Nesten 500 mennesker var om bord da brannen oppsto.

Det er italienske myndigheter som har ansvaret for redningsarbeidet, som foregår i regnvær og med vindkast med en styrke på rundt 28 meter per sekund. 150 personer sies å være reddet, men fortsatt er det mange som ikke er i sikkerhet.

Leter etter savnet indonesisk passasjerfly

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Skipet er fremdeles i fyr og gulvet brenner. Jeg vet ikke hvor lenge vi kan holde ut, sier en gresk passasjer på telefon til en av landets tv-kanaler.

– Vanskelig å overleve

Greske myndigheter uttaler at 268 av passasjerene på den brennende ferja er grekere, mens besetningen består av ytterligere 34 grekere og 22 italienere. Totalt 478 mennesker befant seg i ferja da den begynte å brenne.

Dersom noen skulle havne i vannet, vil den lave temperaturen gjøre det vanskelig å overleve i lang tid dersom hjelpen ikke når fram, skriver nyhetsbyrået AFP.

– Sikten er dårlig, og tøffe værforhold hindrer kystvakten, cruiseskip og lastebåter å nærme seg ferja. Redningsaksjonen er en av de mest krevende vi har opplevd, sier Miltiades Varvisioti, lederen for de greske skipsfartsmyndighetene.

Passasjerer på dekk

200 kjøretøy var også om bord på ferja Norman Atlantic, ifølge den greske kystvakten. Brannen oppsto på ferjas bildekk like før klokken 6 lokal tid, og spredde seg raskt. Mange passasjerer skal ha hoppet i sjøen for å redde livet.

– Det er mye svart røyk på den ene siden av skipet. Den nederste delen står i brann. Flere av passasjerene har kommet seg opp på dekk, og flere båter har kommet oss til unnsetning. Uværet gjør det vanskelig for dem å nå oss, sier en passasjer til den private TV-stasjonen Mega søndag morgen.

– Ingen nordmenn

Det er ikke meldt om nordmenn om bord på ferja, opplyser pressevakt Rune Bjåstad til NTB.

– Gresk UD har mottatt passasjerlistene for Norman Atlantic. En første lesning indikerer ikke at det er norske borgere om bord, sier Bjåstad til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ferja Norman Atlantic var på vei fra den greske havnebyen Patras til den italienske byen Ancona.

Les også
Brann i nonnekloster - eldre kvinne omkom
Les også
100 evakuert etter storbrann i Trondheim
Les også
Sjokk og tårer etter dødsbrannenElisabethsøstrene
Les også
Svensk politi usikre på om moskeen ble påtent
Les også
Leter etter savnet indonesisk passasjerfly