Kieglekroa i Trondheim sentrum brenner. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

100 evakuert etter storbrann i Trondheim

Det brenner natt til fredag i trehusbebyggelsen i Midtbyen i Trondheim sentrum. Rundt 100 personer er evakuert, blant annet fra et hotell. Én person er pågrepet.

– En person som var i området er pågrepet av politiet, skriverVG.

Sivilforsvaret er innkalt for å bistå politi og brannvesenet. Den første meldingen om brannen kom inn klokken 4.02. Nesten to timer senere hadde ikke brannvesenet kontroll.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Politiet opplyser at rundt hundre personer er kjørt til Royal Garden der det er opprettet evakueringsmottak. 60 av disse var gjester ved hotellet som er evakuert.

Det er ikke meldt om personskader. IfølgeAdresseavisen er det Kieglekroa i Holstveita som brenner. De første meldingene gikk ut på at brannen startet på utsiden av bygningen.

Spredning

Ved 5-tiden opplyser brannvesenet at ilden er slått ned på utsiden av den brennende bygningen, men det brenner fortsatt inne i bygget.

– Vi har rekvirert bistand fra Sivilforsvaret. Brannmannskapene på stedet jobber nå med å hindre at brannen sprer seg videre over takene i området, men det er et vanskelig arbeid, sier operasjonsleder Leif Berglund i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB ved 6-tiden fredag.

Brigadeleder i Trøndelag brann og redningstjeneste, Stein Yttereng, opplyser tilNRK at brannen startet utvendig og har spredt seg til nærliggende bygg. Brannvesenet har kalt inn ekstramannskaper for å få hjelp til å hindre at brannen skal spre seg ytterligere.

Tredje brann på tre dager

Nattens brann er den tredje i Trondheim på like mange dager.

Natt til onsdag begynte det å brenne i et leilighetskompleks på Risvollan i Trondheim. Elleve personer ble sendt til legevakten og 44 ble evakuert. Kort tid senere brøt det ut en ny brann like ved, i en brakkerigg ved en skole i Klæbuveien.

En mann er siktet og varetektsfengslet i disse sakene. Han nekter for å ha noe med brannene å gjøre. (©NTB)