HENRETTELSE: Politi på vakt utenfor inngangen til Den forbudte by i Beijing. Tre uigurer er dømt til døden for eksplosjonen like i nærheten i oktober i fjor. FOTO: Petar Kujundzic, Reuters / NTB scanpix

13 henrettet for terrorhandlinger i Kina

13 personer er henrettet i Kina for terrorhandlinger i den urolige Xinjiang-regionen. Samtidig er tre personer dømt til døden for terrorangrepet på Tiananmen-plassen i fjor.

Ifølge det statlige nyhetsbyrået Xinhua var de 13 som ble henrettet mandag, dømt til døden for å ha medvirket i sju ulike angrep i Xinjiang. Regionen er hjemsted for minoritetsgruppa uigurene, som anklages for å ha stått bak mange dødelige angrep i Kina de siste månedene.

– I en av sakene ble tre tiltalte dømt for å ha organisert og ledet terrorister til å angripe en politistasjon, et hotell, en regjeringsbygning og andre mål som til sammen tok livet av 24 politibetjenter og sivile og såret 23 andre i Lukqun i Shanshan 26. juni i fjor, heter det i meldingen fra Xinhua.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kunngjøringen om henrettelsene kom få timer etter at tre personer ble dømt til døden for angrepet på Tiananmen-plassen, også kjent som Den himmelske freds plass, i fjor, der fem mistet livet og 40 ble skadd, melder kinesisk fjernsyn.

En fjerde tiltalt ble dømt til livsvarig fengsel, mens fire andre fikk fengselsstraffer fra 20 til 5 år. (©NTB)

Les også
Brende: – Rettigheter bør bli FN-mål
Les også
Dalai Lama ber for ofrene på Den himmelske freds plass
Les også
Den himmelske freds pris
Les også
USA ber Kina redegjøre for fredsplassmassakren