For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 måned - 1 krone Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

Fortsett 👉

| Debatt

Virker Naturlig menighetsutvikling?

MENIGHETSUTVIKLING: Kirkevekstforsker og sosiolog Ommund Rolfsen (foto) har skrevet en faglig interessant artikkel om hva som skjer med menigheter som bruker Naturlig menighetsutvikling (NaMu) over lang tid, skriver Sten Sørensen.
Publisert

Kirkevekstforsker og sosiolog Ommund Rolfsen har skrevet en faglig interessant artikkel om hva som skjer med menigheter som bruker Naturlig menighetsutvikling (NaMu) over lang tid. Artikkelen står i siste nummer av Scandinavian Journal for Leadership and Theology. Hans kildemateriale er 464 norske menigheter som siden 1998 har startet endringsprosesser ved å gjennomføre NaMu-undersøkelsen. Og resultatene er oppløftende.

NaMu-undersøkelsen gjennomføres ved et spørreskjema som fylles ut av et utvalg medlemmer i menigheten. Gjennom spørreskjema besvarer deltakerne hvordan de opplever menigheten i forhold til åtte tegn på kvalitet: Utrustende lederskap, nådegavebasert tjeneste, engasjert trosliv, hensiktsmessige strukturer, inspirerende gudstjeneste, livsnære grupper, behovsorientert evangelisering og varme relasjoner.

Svarene på disse åtte tegn vil vise hva det er som hindrer menigheten i å utvikle seg. For NaMu sin hovedtese er at alt i naturen vokser om det ikke hindres. Menigheten er en organisme som utvikler seg så lenge den er sunn. 

Powered by Labrador CMS