FORSTÅELSE: Toregimentslæren er viktig, men den må forstås rett. Hallaråkers definisjonsforståelse er mer preget av hvem han søker å ramme enn hva han søker å forklare, skriver Erik Selle. På bildet er Karl Johan Hallaråker sammen med avtroppende stortingsrepresentant Laila Dåvøy. (Foto: Tor Weibye)
Toregimentslæren under lupen
Ved valget i 2009 anbefalte Jan Hanvold velgerne på det sterkeste å stemme KrF og Frp. Jeg hørte ikke noen klager fra Hallaråker den gang.
Jeg har sett mye rart i denne valgkampen, men lite slår Karl Johan Hallaråkers siste angrep på De Kristne. Denne gangen går han dypt i kjelleren for å finne tungt skyts, nemlig ved å dra opp lutherdommens gullarv - selveste toregimentslæren. Det er utrolig hvor mye fokus Hallaråker bruker på å prøve å skyte ned valget til nær 18.000 velgere på alle andre måter enn faktisk å diskutere politikk og substans. Og til å sitte i sentralstyret til et parti som hevder de har valgt å ignorere oss, så blir det hele litt hult.
Det hadde vært bedre om Hallaråker prøvde å forklare det konservative grunnfjellet hvordan han så enkelt slo vrak på bekjennelsesparagrafen han selv har holdt som avgjørende viktig for et kristent parti, og hvordan han nå frimodig kan se dem i øynene under regjeringssonderinger hvor manglende næringsutvikling i Lofoten synes viktigere enn ekteskapslov, Israel og ja til livet.
Det hadde vært mye nyttigere for velgerne å høre Hallaråker argumentere for fortsatt NRK lisens, anti-demokratisk pressestøtte, tostatsløsning i Judea og Samaria/Vestbredden og en gammeldags uhjelpsfilosofi, enn til stadighet å oppleve indignasjon over alle andre forhold. Hallaråker må gjerne forklare hvorfor han er uenig i politikken til De Kristne, og jeg ser frem til gode diskusjoner og meningsbrytninger på det nivået i tiden fremover. Jeg tror til og med vi kan samarbeide i en hel rekke saker.